Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video 19 intersecții din Capitală, supravegheate cu camere cu detectare facială. "Zmeii șoselelor" vor fi prinși mai ușor

Sistem Big Brother în Capitală. Primăria a început să monteze pe străzi camere inteligente de supraveghere, cu detectare facială. În acest fel, cei indisciplinaţi în trafic vor fi identificaţi mult mai uşor. Camerele vor fi instalate în 19 intersecţii problematice însă, ca de obicei, nu lipsesc controversele.

de Bogdan Dinu

la 28.12.2022 , 16:29

Va fi o colaborare între poliție și Administrația Străzilor. Primăria va colecta datele, pe care le va înainta mai apoi poliției, pentru că șoferii care se abat de la legislația rutieră să fie sancționați.

Respectivele zone sunt considerate printre cele mai periculoase din Capitală. Primele camere au fost deja instalate, pe Bulevardul Iuliu Maniu. Sunt în total 19 intersecții din oraș. 

Camerele vor putea detecta numărul de înmatriculare, fața șoferului, dar și a pasagerului, dacă persoană aflată la volan poartă sau nu centură de siguranță, dar și dacă mașina a trecut sau nu pe culoarea roșie a semaforului.

Vezi și

Componenta aceasta de detectare facială a stârnit, într-adevăr, cele mai multe discuții, având în vedere că scanarea chipului ar putea încalcă regulile GDPR.

Bogdan Dinu Like

Zilnic am ocazia să văd ceva nou, să cunosc persoane și să aflu noi perspective. În fiecare zi am ocazia să caut răspunsurile la întrebările pe care, în anumite momente, și le pune o țară întreagă.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » 19 intersecții din Capitală, supravegheate cu camere cu detectare facială. "Zmeii șoselelor" vor fi prinși mai ușor