Antena Meniu Search
x

Video 20 de zile de proteste pe Şoseaua Antiaeriană le-au adus celor din jur prima victorie: un semafor provizoriu

Revolta unei comunităţi "trezeşte" statul. A fost nevoie de peste 20 de zile de proteste pe şoseaua Antiaeriană din Bucureşti, pentru ca în locul unui accident mortal să fie instalat un semafor provizoriu pentru trecerea de pietoni.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 04.11.2022, 20:39

Vezi și

"Minunea s-a întâmplat, însă parţial. Vorbim despre un semafor mobil, folosit în special pe şantier, la lucrările de drumuri. Este un semafor care arată culoarea galben intermitent. Asta ar trebui să-i atenţioneze pe şoferi să încetinească pentru că aici este trecere de pietoni.

Problema este că acest semafor funcţionează pe baterie de maşină. Bateria are o autonomie de 150 de ore, asta înseamnă undeva la şase zile, deci trebuie schimbată. Când va fi instalat un semafor în toată regula pe Antiaeriană va mai dura, pentru că sunt nişte paşi care trebuie parcurşi.

În acest moment sunt la faza de studiu de fezabilitate, apoi trebuie adoptaţi indicatorii economici şi apoi mergem la faza de proiectare şi de instalare propriu-zisă. Îi vedeţi în imagini pe oamenii care au ieşit zile la rând în stradă, cerând un pas spre normalitate, pas care a fost parţial făcut astăzi, s-a instalat acest semafor.

Ultima seară de proteste 

Este ultima seară, spuneau aceştia, când vor sta aici, pe trotuar, cerând normalitate şi pentru ei. Au instalat mai devreme şi o coroană pe stâlpul din faţa semaforului, pe sensul celălalt de mers, speră cumva ca lucrurile să fie grăbite, ca cele patru semafoare care trebuie instalate aici, pe Antiaeriană, să fie instalate mai repede de anul viitor şi să nu mai aibă loc atâtea tragedii.

Vă reamintesc că oamenii au ieşit în stradă după ce la începutul lunii octombrie, un tânăr a fost accidentat mortal pe trecerea de pietoni de aici şi asta i-a determinat să iasă în stradă, să-şi strige durerea şi să tragă totodată un semnal de alarmă", a transmis reporterul Observator Bianca Iacob.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » 20 de zile de proteste pe Şoseaua Antiaeriană le-au adus celor din jur prima victorie: un semafor provizoriu