Antena Meniu Search
x

Video Cum s-a ajuns la îmbrânceli cu polițiștii, pe Antiaeriană. Oamenii vor semafoare, după moartea tânărului de 19 ani

Protest cu scântei aseară, pe Şoseaua Antiaeriană din Capitală, acolo unde un adolescent şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier. Oamenii care locuiesc în zonă au traversat încontinuu strada, iar poliţiştii au intervenit după ce traficul a fost paralizat. Unul dintre protestatari nu a vrut să rămână pe trotuar şi a fost luat pe sus. Bărbatul susţine că a fost provocat şi bruscat. 

de Redactia Observator

la 02.11.2022, 20:56

Vezi și

De pe 11 octombrie, ziua în care un tânăr de 19 ani a murit după ce a fost călcat de o maşină pe trecerea de pietoni, protestele de pe Şoseaua Antiaeriană se ţin lanţ. Aseară, în jurul orei 19:30, zeci de persoane au ieşit din nou în stradă să ceară montarea unui semafor. 

Spiritele s-au încins rapid când oamenii legii nu le-au mai permis să traverseze strada. 

Protestatar: Respectaţi-ne pe noi ca cetăţeni! 

Poliţist: Respectaţi-ne indicaţiile! Ce nu-nţelegeţi?

Pe acelaşi subiect

Șofer: Daţi drumul la trafic, vă rog. O am pe nevastă-mea. Îi e rău!

La un moment dat, de la schimbul de replici s-a ajuns la îmbrânceli. Un bărbat a fost dus cu forţa la autospeciala de poliţie, unde a fost amendat. 

Poliţist: Hai să îl luăm la bază. Haide! Ce înseamnă asta?!

Protestatar: Dar de ce mă luaţi la bază?

Poliţist: Respectaţi-ne indicaţiile!

Protestatar: Dar de ce mă luaţi la bază?

Poliţist: Tulburaţi liniştea şi ordnea publică! 

Bărbatul susţine că a fost jignit de poliţisti pe Șoseaua Antiaeriană şi că a rămas cu vânătâi

Laurenţiu Baltă, protestatar: Mi-au zis că sunt un prost, că am mintea în colţuri. Nu vor decât să ne provoace şi să ne tragă la răspundere. Au spus aseară că am fost sancţionat şi după au venit şi m-au luat de pe trecerea de pietoni. Nu, nu este adevărat. Mi-au cerut datele... Domnul poliţist a mers la maşină după un minut, două, a venit şi a început să mă împingă pe trecerea de pietoni. 

Trecerea de pietoni trebuia să fie semaforizată încă din anul 2018, dar autorităţile nu au reuşit să monteze instalaţia până acum. Promit că de această dată se vor ţine de cuvânt. 

Marian Bârgău, director Administratia Străzilor București: Vor fi semaforizate patru treceri de pietoni, inclusiv cea la care a existat acest incident neplăcut. Am încheiat inclusiv contractele pentru studiul de fezabilitate pentru toate aceste semaforizări de pe Antiaeriană. Facem tot posibilul să urgentăm şi sperăm ca până la sfârşitul anului să avem totul şi în funcţie şi de vreme, să vedem, ori la sfârşitul anului, ori la începutul anului viitor să trecem la implementarea lor.

În ultimii doi ani, peste o sută de oameni şi-au pierdut viaţa pe trecerile de pietoni din Capitală, iar alţi o mie au fost răniţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cum s-a ajuns la îmbrânceli cu polițiștii, pe Antiaeriană. Oamenii vor semafoare, după moartea tânărului de 19 ani