Antena Meniu Search
x

Galerie foto 3 milioane de ucraineni au fugit din țară de la startul războiului. La fiecare secundă, un copil devine refugiat

Numărul refugiaţilor din Ucraina a ajuns la trei milioane, a comunicat marţi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie printr-un purtător de cuvânt. La fiecare secundă, un copil din Ucraina devine refugiat, a afirmat marţi Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite. Bilanţul se referă doar la cei care au părăsit ţara după ce a fost invadată de forţele ruse, în 24 februarie, nu şi de cei care s-au strămutat în interiorul graniţelor.

de Redactia Observator

la 15.03.2022, 19:35

Potrivit UNICEF, la fiecare secundă, un copil din Ucraina devine refugiat. Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite a comentat în legătură cu afluxul continuu de persoane care fug din această ţară de la declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei, la 24 februarie.

Potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi, Polonia a primit cei mai mulţi refugiaţi ucraineni - circa 1,79 milioane. Alte destinaţii spre care se îndreaptă cei care fug din calea războiului sunt Republica Moldova, România şi Ungaria, de unde mulţi trec ulterior în alte ţări.

1.4 milioane de copii au fugit din calea războiului din Ucraina

În ultimele 20 de zile, circa 1,4 milioane de copii au fost nevoiţi să fugă din Ucraina, circa 55 pe minut sau "practic un copil pe secundă", a declarat James Elder, un purtător de cuvânt al UNICEF, în timpul unei conferinţe de presă a ONU la Geneva, relatează agerpres.ro.

"Această criză, în termeni de viteză şi de scară, este fără precedent după Al Doilea Război Mondial", a subliniat Elder.

Purtătorul de cuvânt al UNICEF a subliniat de asemenea, făcându-se ecoul unor afirmaţii ale secretarului general al ONU, Antonio Guterres, că aceşti copii "sunt supuşi unui risc semnificativ de separare, violenţe, exploatare sexuală şi trafic de persoane".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » 3 milioane de ucraineni au fugit din țară de la startul războiului. La fiecare secundă, un copil devine refugiat