Antena Meniu Search
x

Video Speranţă pentru oamenii care şi-au văzut viaţa în ruine. Mamele refugiate ajunse în România vor să înfiinţeze o grădiniţă pentru cei mici

Mii de copii au fugit din calea bombelor. Mai multe mame ajunse în România vor să înfiinteze o grădiniţă ca cei mici să poată avea o viaţă cât mai aproape de normalitate. Pentru început, au nevoie de ajutor pentru a-şi reconstrui vieţile, ruinate de război. 

de Redactia Observator

la 14.03.2022, 21:15

Vezi și

Ea este Ana, una dintre mamele din Ucraina, fugite din calea războiului. A venit în România de mână cu cei doi copii, unul de 3 şi altul de 4 ani. A fugit când Kievul a început să fie bombardat. 

Frica o simte în fiecare zi chiar dacă, acum, e într-un loc sigur. 

Ana: Ieri am mers la mall, am vrut să ducem copiii la un loc de joacă, să se distreze puţin, dar nu inţelegeam nimic, oamenii se plimbau liniştiţi şi mă gândeam la oamenii noştri care fac orice să poată supravieţui în casele lor şi nu am putut să ...uneori nici nu pot să mănânc. 

Dar, chiar şi aşa, a înţeles un lucru. Trebuie să facă ceva pentru ea şi pentru ceilalţi refugiaţi.  A început cu un canal de Telegram care în două zile a strâns aproape 800 de membri. Şi vrea să dezvolte un hub pentru mame şi copii. 

Pe acelaşi subiect

Ana: Sunt mamă a doi copii, ei sunt mici si foarte activi, au nevoie să comunice, au nevoie de un loc unde să se joace, sa faca lecţii şi am decis să deschid o grădiniţă aici. am întrebat dacă sunt locuri pentru noi, dar nu am găsit nimic. O să cerem donaţii cât să ne putem întreţine şi să devenim proprii angajaţi. Cred că acest proiect ar putea să rezolve multe probleme.

O speranţă pentru refugiaţii din Ucraina

Oameni care şi-au văzut viaţa în ruine. Svitlana vrea acum să-i ajute să şi-o reconstruiască.  

Svitlana Salamatov: Din prima zi am încercat să caut modalităţi noi ca să pot ajuta aici şi în a doua zi a mea aici m-am întâlnit cu ambasadorul Ucrainei. În primul rând, să facem un call center, un singur număr pentru toţi refugiaţii, unde pot suna şi pot primi orice tip de ajutor - sănătate, despre cazare, despre mâncare, despre haine. 

Cele mai recente date arată că în România au ajuns peste 75 de mii de ucraineni dintre care aproape 30 de mii copii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Speranţă pentru oamenii care şi-au văzut viaţa în ruine. Mamele refugiate ajunse în România vor să înfiinţeze o grădiniţă pentru cei mici