Antena Meniu Search
x

Video Timur, un băiețel ucrainean, a împlinit 7 ani și singura lui dorință este ca războiul să se termine. Micuţul a fugit împreună cu familia din Odessa

Petrecere surpriză pentru Timur, un copil refugiat, găzduit la o familie în judeţul Galaţi. Micuţul a fugit împreună cu familia sa din Odesa de teama bombardamentelor, iar soarta i-a adus în localitatea Valea Mărului. Cu ocazia împlinirii vârstei de 7 ani, la grădiniţa din sat a avut parte de o petrecere de neuitat. A primit un tort în dar, i s-a cântat ''La mulţi ani!'' în ucraineană, iar copiii i-au oferit cadouri.

de Redactia Observator

la 12.03.2022, 08:52

Vezi și

Ieri a fost ziua lui Timur, un copil ucrainean ce a împlinit 7 ani. Ziua importantă l-a prins peste hotare, în România, unde a fugit cu familia sa din calea bombelor ruseşti. Au lăsat Odesa în urmă cu câteva zile şi au găsit adăpost în Valea Mărului, judeţul Galaţi. Aici, o familie inimoasă, i-a primit în casa lor cu braţele deschise. Şi pentru că Timur îşi serba ziua de naştere, aceştia au organizat o petrecere surpriză la grădiniţa din sat.

Timur este prea mic mic şi nu înţelege încă ce se petrece la el în ţară. De ziua lui, şi-a pus o singură dorinţă: aceea de a se întoarce cât mai curând acasă.

Mama lui Timir: Nu vreau să mai trec prin ceea ce am trecut. Vrem pace, linişte. Să nu mai treacă prin ceea ce au trecut. 

Familia lui Timur a fost copleşită de emoţie

Pe acelaşi subiect

Întreaga familie a lui Timur a fost copleşită de emoţie şi au rămas impresionaţi de primirea de care au avut parte în satul din Galaţi.

Cât timp puteţi să-i ajutaţi?

Daniela Slavu-Costin, gazda familiei lui Timur: Pe o perioadă nedeterminată. Pot locui la noi cât vor ei. Sunt foarte triste, supărate, dar încercăm să le aducem zâmbetul pe buze în fiecare zi cu o mică bucurie.

Doar o întâmplare a făcut ca familia lui Timur să ajungă în judeţul Galaţi. Când au părăsit Odesa aveau în gând o altă destinaţie: Braşov. Pe traseu, au fost nevoiţi să oprească la o vulcanizare din Valea Mărului. Acolo, mecanicul a constatat că sunt probleme cu sistemul de direcţie şi că nu îi poate lăsa să meargă mai departe. În sprijin au sărit imediat localnicii, dar şi primarul localităţii.

Florin Virgil Doca, primar Valea Marului: I-am cerut să rămână până luni, până când o să reuşesc să-i repar maşina, şi dacă va avea încredere în noi, va rămâne la noi în Valea Mărului până la terminarea războiului, atâta timp cât va dori.

În Valea Mărului, toţi refugiaţii ucraineni au fost primiţi cu braţele deschise, încă de la izbucnirea conflictului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Timur, un băiețel ucrainean, a împlinit 7 ani și singura lui dorință este ca războiul să se termine. Micuţul a fugit împreună cu familia din Odessa