Excursie de coşmar pe munte! 31 de elevi, blocați pe vârful Giumalău

Publicat: 07.10.2017, 08:28.
Actualizat: 07.10.2017, 11:40

Un apel disperat la 112 a pus autorităţile pe jar în Suceava! 31 de elevi de gimnaziu însoţiţi de 6 adulţi au rămas pe vârful Giumalău.

Un apel disperat la 112 a pus autorităţile pe jar în Suceava! 31 de elevi de gimnaziu însoţiţi de 6 adulţi au rămas pe vârful Giumalău.

După o oră de căutări, echipele de salvamontişti şi jandarmi au reuşit să ajungă la ei, înainte de lăsarea întunericului.

Elevii coboară în siguranţă spre şoseaua Transrarău, flancaţi de salvamontişti şi jandarmi. I-au găsit teferi, după ce au mers mai bine de-o oră în căutarea lor. Un apel la 112 i-a pus în alertă.

Alarma a fost dată chiar de unul dintre profesorii care însoţeau grupul de 31 de copii.

Nu vedeau nici măcar un metru în faţă, pe traseul plin de arbuşti nu aveau niciun marcaj care să-i ghideze. Elevii şi-au păstrat însă cumpătul şi au reuşit să ajungă în vârf, la Crucea Albă de la Giumalău.

Ionuţ Crefelean, Salvamont Suceava
Deplasarea spre vârful Giumalău s-a făcut pe un drum nemarcat. Aici nu ştiu dacă să zic bravadă sau inconştienţă din partea celui care a condus grupul.

Adriana Ripan, profesor
Dar ei erau foarte bine orientaţi, erau după liderul lor.

Ilie Horia IJJ Suceava
Erau sănătoşi, liniştiţi, doar doamana care a sunat la 112 era panicată.

Salvatorii i-au însoţit pe copii până la autocar, ca să se asigure că aventura se încheie cu bine.

Salvamontiştii îi sfătuiesc pe turişti să nu se aventureze pe trasee nemarcate, să ţină cont de condiţiile meteorologice şi să se echipeze corespunzător.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.