Antena Meniu Search
x

4 cutremure în România în mai puţin de două ore. Cel mai mare a avut magnitudinea 4,6 pe scara Richter

Într-un interval de mai puţin de două ore, în România au avut loc patru cutremure. Cel mai mare a avut magnitudinea de 4,6 pe scara Richter. 

de Redactia Observator

la 06.02.2023, 10:57

4 cutremure în România în mai puţin de două ore. Cel mai mare a avut magnitudinea 4,5 pe scara Richter - Shutterstock

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, primul cutremur a fost și cel mai puternic. A avut magnitudinea 4,6 și s-a produs la ora 3.26, la adâncimea de 22.5 km.

A fost urmat de un cutremur cu magnitudinea 2,6 produs la ora 4.09 și de altul cu magnitudinea 2,9 înregistrat de aparate la ora 4.13. Ultimul seism, cu magnitudinea 2,7, a fost la ora 5.01.

Cutremure la adâncimi de 17 şi 20 de kilometri

Cutremurele înregistrate luni s-au produs în zona seismică Vrancea, județul Buzău, la adâncimi cuprinse între 17 și 20 de kilometri, informează Mediafax.

Un cutremur mult mai puternic s-a produs tot luni în Turcia. Acesta a avut magnitudinea de 7,8, a zguduit Turcia și Siria, dar a fost simțit și în alte țări din regiune. Estimările provizorii ale autorităților citate de Sky News arată că cel puțin 100 de persoane au murit și că numeroase case s-au prăbușit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » 4 cutremure în România în mai puţin de două ore. Cel mai mare a avut magnitudinea 4,6 pe scara Richter