Antena Meniu Search
x

Video 40.000 de credincioși, așteptați astăzi la Mănăstirea Nicula: "Venim pentru Maica Domnului, că ne ocroteşte şi ne apără de toate relele"

A fost noapte de rugăciune în judeţul Cluj. Zeci de mii de credincioşi au mers în pelerinaj la Mănăstirea Nicula, chiar mai mulţi decât mergeau în anii dinaintea pandemiei. Oamenii s-au rugat pentru sănătate, bunăstare şi linişte sufletească şi au cântat melodii religioase închinate Fecioarei Maria.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 15.08.2021, 08:20

Vezi și

La lăsarea serii, curtea Mănăstirii Nicula a devenit neîncăpătoare. Zeci de mii de pelerini au venit să se închine la icoana făcătoare de minuni. Momentul cel mai aşteptat al pelerinajului a fost atunci când preoţii au scos icoana din biserică şi au aşezat-o în altarul de vară, în faţa tuturor.

Întreg dealul Mănăstirii Nicula a fost luminat în noapte de candelele credincioşilor.

Alex Prunean, reporter Observator: "Doar înainte de pandemie, câmpul din spatele mănăstirii Nicula arăta exact aşa cum îl vedeţi acum. Sunt peste 25 de mii de oameni care, cu lumânări în mână, se roagă şi asistă în acest moment la prohodul Maicii Domnului".

Zeci de mii de oameni, așteptați la slujba de astăzi

Pe acelaşi subiect

Oamenii veniţi la mănastire îşi pun toate speranţele în minunile pe care, spun ei, le face această icoană, care ar fi lăcrimat în urmă cu mai bine de 300 ani.

"Venim pentru Maica Domnului că ne cheamă se venim aici. Şi ce bine e să fim aici, lângă Dumneaei, că ne ocroteşte şi ne apără de toate relele".

"Eu am în special bucuria de a sosi aici, că nu mă simt bine şi am convingerea că o să mă fac bine".

Puţin după miezul nopţii, icoana a fost purtată pe braţe de către preoţi în jurul lăcaşului de cult de 3 ori, exact ca în noaptea de Înviere. La slujba de astăzi, autorităţile se aşteaptă să participe 40 de mii de oameni, iar la plecare, mulţi dintre cei care au postit vor primi şi câte o porţie de mâncare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » 40.000 de credincioși, așteptați astăzi la Mănăstirea Nicula: "Venim pentru Maica Domnului, că ne ocroteşte şi ne apără de toate relele"