Video 50 de voluntari au curăţat lacul Firiza din Maramureş, îmbarcaţi în caiace. Acţiunea de ecologizare, ajunsă la a treia ediţie
Zeci de iubitori ai sporturilor nautice au îmbinat utilul cu plăcutul în acest weekend în judeţul Maramureş. Ei au ieşit cu paddle board-urile şi caiacele pe lacul Firiza ca să se distreze dar şi ca să-l cureţe de gunoaie. Pe lângă ecologizarea zonei, voluntarii au tras şi un semnal de alarmă celor certaţi cu bun simţul.
Aproximativ 50 de voluntari s-au adunat sâmbătă pe lacul Firiza din Maramureş. Înarmaţi cu saci menajeri şi mânuşi, aceştia s-au urcat în caiace sau paddle board-uri şi au curăţat fiecare centimetru al lacului, dar şi malurile acestuia.
Zecile de voluntari s-au mobilizat pentru curăţarea lacului
Agnes Ruskal, participantă: Cred că este foarte important să ne facem toţi treaba, ca cetăţeni şi ca oameni, şi e în primul rând un respect faţă de natură şi e un bine şi pentru noi că mi se pare că altfel te bucuri când vii la Firiza şi e curat în jurul tău.
Agnes este din Baia Mare şi e prezentă mereu la astfel de acţiuni de ecologizare. Raul are 21 de ani și s-a alăturat pentru prima dată grupului voluntar care curăţă Lacul Firiza.
- Pistolarul din Gorj este în continuare de negăsit. Poliţiştii au răscolit cimitirele şi stânele din...
- Pericol pe litoral: Apa Mării Negre, contaminată cu bacterii. Autorităţile anunţă că se poate înota deocamdată
- Momentul în care familia din Bacău este spulberată de tren. Mama, tatăl și fetițele lor au murit pe loc, după...
Raul Rus, participant: Este un lac care chiar îmi place, am venit de aici şi am văzut că situaţia cu mizeria se cam agravează şi mi se pare important să fie curat. Deci, să-l curăţ.
Acţiunea de ecologizare este la a treia ediţie
De pe mal, voluntarii au fost priviți cu entuziasm de către cei care și-au petrecut ziua pe pontonul lacului.
Participant: Mi s-ar părea că ar trebui repetată mai des, nu doar odată pe an şi ar trebui să respectăm mult mai mult natura şi oamenii să devină mai civilizaţi, nu să arunce mizeria pe unde apucă.
Diana Şandor, organizator: Niciun fel de deşeu nu ar avea ce să caute pe malul unui lac.
Acțiunea de ecologizare se află la a treia ediție. La ultima ediție, voluntarii au cules peste 15 metri cubi de deșeuri.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰