Antena Meniu Search
x

Video 9.000 de găini au ars de vii într-un incendiu uriaș, la o fermă din Satu Mare. Nicio pasăre din hala cuprinsă de flăcări nu a supraviețuit

Dezastru la o fermă avicolă din localitatea Unimăt din județul Satu Mare, după ce hala unde se aflau 9.000 de găini ouătoare a izbucnit în flăcări, în această dimineață, și a ars în proporție de 90%. Din păcate, nicio pasare nu a supraviețuit.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 07.12.2022, 14:34

Vezi și

Alarma a fost dată chiar de proprietarul crescătoriei, care a sunat la 112 după ce incendiul a izbucnit în zona de producție a halei.

Potrivit reprezentanților ISU Satu Mare, la locul intervenției s-au deplastat 12 cadre militare cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, solucitându-se și sprijinul SVSU Acăș. "Astăzi, la ora 06:15, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Someș" al județului Satu Mare, a fost alertat să intervină la stingerea  unui incendiu izbucnit la o crescătorie de găini în localitatea Unimăt, județul Satu Mare. La locul intervenției s-au deplastat 12 cadre militare cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, solucitandu-se și sprijinul SVSU Acăș. Intervenția se afla în dinamică. La locul incendiului se deplasează și Comanda Unității. Hala arde violent cu posibilitate de propagare la următoarea hala. Se intervine pentru oprirea răspândirii focului", a informat ISU Satu Mare într-un comunicat.

9.000 de găini au ars de vii în incendiul din Satu Mare

Hala avea o dimensiune de aproximativ 1.000 de metri pătrați și a ars în proporție de 90 la sută. Din declarațiile proprietarului, in momentul izbcnirii incendiului in hala erau în jur de 9.000 găini ouătoare. Din păcate, nicio pasăre nu a supraviețuit.

Pe acelaşi subiect

Pagubele sunt uriașe. Potrivit ISU Satu Mare, 1,7 milioane lei a fost investiția totală, partea salvată de către pompieri având o valoare aproximativă de 500 mii lei. 

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit la instalația de ventilare a halei.

- Articol realizat cu ajutorul informațiilor și imaginilor obținute de reporterul Observator Simona Vasiac -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi asigurare obligatorie a locuinţei?
Observator » Evenimente » 9.000 de găini au ars de vii într-un incendiu uriaș, la o fermă din Satu Mare. Nicio pasăre din hala cuprinsă de flăcări nu a supraviețuit