Antena Meniu Search
x

Video 92 de "boboci" de la Școala Militară a Forțelor Navale s-au întors acasă după 53 de zile de instrucţie: "M-am simţit minunat"

Nava-școală "Mircea" s-a întors din primul marș de instrucție din acest an. La bordul velierului au fost instruiți 92 de "boboci" de la Școala Militară a Forțelor Navale "Amiral Ioan Murgescu". Astăzi, nava împlineşte 83 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 17.05.2022, 08:53

Vezi și

Nava-școală "Mircea" s-a întors în portul din Constanța ieri după amiază. Urcaţi pe catarge, cadeţii şi-au anunţat prezența cu un salut marinăresc. 

92 de "boboci" de la Școala Militară a Forțelor Navale s-au întors acasă 

Comandor Mircea Târhoacă, comandantul navei-scoala Mircea: Suntem bucuroşi să fim din nou acasă, în Portul Constanţa după un marş internaţional care a durat 53 de zile şi care a avut 5 escale în porturi din Marea Mediterană. 92 de elevi ai Şcolii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale se întorc astăzi mai experimentaţi, mai curajoşi şi mult mai maturi. 

Marşul de instrucţie a început pe 24 martie 2022 şi s-a desfășurat în Marea Mediterană. În timpul acestuia, viitorii maiștri militari de marină și-au completat cunoștințele teoretice și și-au însușit noi deprinderi practice, esenţiale în navigație. 

Pe acelaşi subiect

Instructor: Se descurcă bine militarii. Astăzi au învăţat să urce până la crucetă. Se mai blochează uneori. Se opresc, îi calmăm, le vorbim, le explicăm ce au de făcut şi apoi îşi continuă deplasarea.

Cadet: M-am simţit minunat. Pentru mine a fost cea mai plăcută situaţie. Mi-a plăcut cel mai mult urcatul în arboradă, asta am şi învăţat cel mai bine. 

Întoarcerea bricului Mircea acasă a fost un moment încărcat de emoţii atât pentru tinerii militari, cât şi pentru părinţii lor.

Cadet: În momentul în care intram în port simţeam că sunt mândru că sunt român. Pentru că atâţia oameni, atâtea sute, poate chiar mii de oameni să te aştepte şi să te filmeze e un sentiment aparte pe care nu-l pot exprima în cuvinte.

Cadet: Am fost uniţi, ne-am sprijinit unii pe alţii, echipajul ne-a fost alături în fiecare moment şi ne-au învăţat tot ce trebuia. 

Părinte: Am făcut şi eu armata la marină, şi îmi place foarte mult. Am doi băieţi şi i-am dus tot pe acelaşi rang, ca să ducă mai departe. Sunt mândru de ei. 

Pe parcursul celor 54 de zile de marș, nava-școală "Mircea" a efectuat escale în porturile Souda, din Grecia, Sète, din Franța, Castellón, din Spania, Napoli, din Italia și Istanbul, din Turcia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » 92 de "boboci" de la Școala Militară a Forțelor Navale s-au întors acasă după 53 de zile de instrucţie: "M-am simţit minunat"