Antena Meniu Search
x

Foto A căzut în păcatul poftelor trupești! Un stareț din Maramureș, dispărut de două luni fără urmă, s-a însurat în mare secret

Dispărut fără urmă de două luni de zile, un stareț al unei mănăstiri ortodoxe de rit vechi din Maramureș a apărut pe rețelele de socializare proaspăt însurat. Asta în timp ce enoriașii se gândeau la ce este mai rău.

de Monica Palade

la 20.07.2023, 15:33

Unii dintre credincioși credeau că preotul stareț Ignație, de la Mănăstirea Ortodoxă Ucraineană ”Sf. Ioan Botezătorul” din Ruscova, este bolnav și că s-a retras în rugăciune. Doar că adevărul era altul. Fața bisericească căzuse de fapt în patima poftelor trupești și a decis să se însoare cu aleasa inimii sale.

În patima iubirii

Mai multe fotografii de la nunta starețului, proaspăt tuns, frezat și ras, au apărut pe internet. Cu buchetul miresei în mână starețul preot a pășit zâmbitor la propria sa nuntă. În alte imagini, acesta apare dansând alături de mireasa sa.

Fotografiile postate au creat un adevărat șoc în rândul enoriașilor de pe Valea Ruscovei. Sătenilor nu le venea să creadă cum este posibil așa ceva. Toți știau că starețul unei mănăstiri nu putea să se căsătorească, depusese un jurământ în fața lui Dumnezeu. Vicariatul Ortodox Ucrainean din România a avut o reacție pentru vasiledale, susținând că este în curs o anchetă, iar măsurile vor fi luate de către comisia de disciplină a Patriarhiei.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Românie, Vasile Bănescu, recunoaște că dacă se dovedește a fi adevărat, monahul își va pierde calitatea de cleric. ”Dacă se dovedește că persoana din fotografii este starețul însuși, putem vorbi deja la trecut despre el. Noi, aici la București, nu știm nimic despre această situație, dar am transmis mesajul dvs. pentru a afla mai multe. Ceea ce vă pot spune concret este: un monah NU poate primi nicodată o binecuvântare de ieșire din monahism după depunerea voturilor monahale. Dacă alege să o facă totuși, pierde calitatea de cleric și monah definitiv, devenind un simplu mirean”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aveţi deja sau vă gândiţi să vă luaţi un al doilea job, ca să faceţi faţă scumpirilor?

Observator » Evenimente » A căzut în păcatul poftelor trupești! Un stareț din Maramureș, dispărut de două luni fără urmă, s-a însurat în mare secret