Antena Meniu Search
x

Pista 2 a Aeroportului Henri Coandă a fost redeschisă în întregime

Aeroportul Henri Coandă ar putea avea un nou terminal de pasageri. Investiţia este estimată la peste un miliard de euro. Proiectul a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Transporturilor chiar în ziua în care a fost redeschisă Pista 2.

Vezi și

Aeroportul Henri Coandă ar putea avea un nou terminal de pasageri. Investiţia este estimată la peste un miliard de euro. Proiectul a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Transporturilor chiar în ziua în care a fost redeschisă Pista 2. Mai mult decât de pasageri, operarea pe această pistă a fost aşteptată de controlorii de trafic aerian, care, până acum, înghesuiau toate aeronavele pe o singură pistă.

După o lună de reparaţii şi neplăceri printre pasageri, Pista 2 a fost, în sfârşit, redeschisă pe întreaga lungime.

După numeroase scandaluri, în urma pericolului în care au fost puşi pasagerii, din cauza stării dezastroase a căilor de rulare, acum şi controlorii de trafic aerian răsuflă uşuraţi. Nu mai sunt nevoiţi să înghesuie toate aeronavele pe o singură pistă. 

Înainte de finalizarea reparaţiilor, pista era folosită pe o lungime de 2.400 de metri şi nu pe întreaga lungime. Din această cauză, multe companii aeriene au refuzat să o folosească. Acum, însă, Pista 2 este funcţională pe întreaga lungime de 3500 de metri, astfel că 39 de avioane pot decola şi ateriza, în decurs de o oră, pe ambele piste. 

Lucrările nu se termină, însă, aici.

VALENTIN IORDACHE, purtător de cuvânt Aeroportul Henri Coandă: 

La sfarsitul lunii septembrie alte lucrari de scurta durata, astfel incat pista sa poata fi folosita pista si in conditii de vizibilitate redusa.

Tot astăzi, Ministerul Transporturilor a pus în dezbatere publică un proiect prin care vrea să construiască un terminal de pasageri, investiţie estimată la peste un miliard de euro. 

Aeroportul ar urma să aibă un sistem de căi de rulare, drumuri de acces, parcări şi clădiri noi.

Numărul călătorilor care vin şi pleacă de pe Aeroportul Henri Coandă este mai mare de la un an la altul. 

La fiecare 3 minute, un avion aterizează sau decolează. Asta înseamnă un flux de 1.600 de pasageri pe oră, 40.000 de mii pe zi şi peste un milion de pasageri pe lună. 

Anul acesta este aşteptat un record. S-ar putea înregistra peste 14 milioane de călători pe cel mai mare aeroport din România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Pista 2 a Aeroportului Henri Coandă a fost redeschisă în întregime