Antena Meniu Search
x

Video "A fost ceva straniu". Kyriakos Mitsotakis, încurajat personal de Klaus Iohannis, la câteva ore după explozia din Odesa

Europa reacţionează dur după ce Rusia a bombardat oraşul Odesa în timp ce premierul Greciei era în vizită. "Nu ne lăsăm intimidaţi", a anunţat şefa Comisiei Europene la Bucureşti. Tot aici, Klaus Iohannis l-a încurajat personal pe Kyriakos Mitsotakis la câteva ore după ce oficialul a scăpat de pericol

de Redactia Observator

la 07.03.2024, 22:05

Vezi și
  • Klaus Iohannis: Îmi pare rău pentru sperietura din Odesa. 
  • Kyriakos Mitsotakis: Da, a fost ceva straniu. 

Sosit la Bucureşti pentru Congresul popularilor europeni, Kyriakos Mitsotakis a fost în centrul atenţiei. Cu doar câteva ore înainte, Rusia a lovit cu o rachetă balistică oraşul Odesa, în timp ce premierul grec se afla acolo alături de Volodimir Zelenski. 

Mitsotakis a fost încurajat şi de Nicolae Ciucă, care a scris pe Facebook că incidentul ne aduce minte tuturor despre fragilitatea păcii în acest vremuri. Tot de la Bucureşti, şefa Comisiei Europene a transmis că nimeni din Europa nu este intimidat de atacurile Rusiei

  • URSULA VON DER LEYEN, preşedinta Comisiei Europene: Să nu existe dubii: Europa va fi alături de Ucraina atât timp cât este nevoie! Putin este urmărit pentru crime de război şi va fi adus în faţa justiţiei. Îl aşteaptă o sală de tribunal de la Haga, prieteni!
Pe acelaşi subiect

Ministerul rus al Apărării susţine că lovitura aeriană a distrus o fabrică de drone, aflată la aproape un kilometru distanţă de cei doi lideri europeni.  

  • KYRIAKOS MITSOTAKIS, premierul Greciei: Am auzit sirene şi, la scurt timp, când ne urcam în maşini, am auzit o explozie mare. Pentru noi cred că a fost lucrul care ne-a amintit cel mai bine că aici se desfășoară un adevărat război.

Şi ucrainenii spun că nu a fost o tentativă de asasinare a lui Zelenski

  • NATALIA GUMENIUK, purtătoare de cuvânt Forţele de Apărare Sud: A fost lovită una dintre clădirile din infrastructura portuară. Dar aceasta nu este legată de o vizită specifică, ci de teroarea pe care inamicul o desfășoară destul de metodic.

La Paris, Emmanuel Macron s-a întâlnit cu liderii partidelor politice şi le-a spus că nu există limite ale ajutorului pe care Franţa îl va acorda Kievului. Declaraţia vine după ce liderul de la Elysee a cerut trimiterea trupelor europene în Ucraina, lucru respins de toţi aliaţii lui.

Preşedintele francez s-a văzut şi cu Maia Sandu. Cei doi lideri au semnat un acord de cooperare în domeniul apărării, venit pe fondul temerilor că Rusia ar putea interveni în Transnistria, după ce regiunea a cerut ajutorul împotriva Moldovei.

Guvernatoarea Găgăuziei susţine că a obţinut sprijinul Moscovei, după o întrevedere cu Putin

 Tactica a fost folosită de Putin şi în Ucraina, sub pretextul sprijinului pentru comunităţile ruse asuprite. 

  • VLADIMIR PUTIN, preşedintele Rusiei: De ce nu ar putea Rusia să facă asta? Să susținem poporul nostru? Și nu undeva la 1.000 de kilometri de granițele noastre naționale, ci chiar lângă noi. Mai mult, oamenii au apelat la noi și au așteptat acest ajutor.

La o şcoală din Krasnodar, Putin a urcat în simulatorul unui avion de război. Liderul de la Kremlin are motive de bucurie. Serviciile de informaţii ale Lituaniei susţin că reformele liderului rus au făcut ca armata să aibă rezerve pentru încă doi ani de război în Ucraina

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » "A fost ceva straniu". Kyriakos Mitsotakis, încurajat personal de Klaus Iohannis, la câteva ore după explozia din Odesa