Antena Meniu Search
x

Video Macron cere mai multă fermitate și mai puține explicații în lupta Ucrainei cu Rusia: "Spiritul înfrângerii pândește. Dar nu în mandatul meu!"

Război în Ucraina. Doi lideri europeni au fost la un pas de moarte în Ucraina. O rachetă rusească a explodat în portul Odesa, chiar în timp ce Volodimir Zelenski se întâlnea cu premierul Greciei. În ciuda acestui atac, Moscova acuză Occidentul că împinge planeta către un holocaust nuclear. Kremlinul se referă mai ales la Emmanuel Macron, care a vorbit despre trimiterea trupelor europene în front. 

de Redactia Observator

la 06.03.2024, 21:53

Vezi și

Explozia din Odesa a avut loc la 150 de metri de locul în care Zelenski şi premierul grec purtau discuţii. Kyriakos Mitsotakis a explicat că nu a avut nici măcar timp să se pună la adăpost. Cel puţin trei ucraineni au murit în urma atacului, anunţă Kievul. 

Incidentul vine în contextul unui dispute diplomatice între Occident şi Rusia, după ce preşedintele Franţei a spus că nu exclude posibilitatea ca statele europene să trimită soldaţi pe frontul din Ucraina. Şeful spionilor ruşi l-a acuzat pe Macron că împinge lumea în pragul răboiului nuclear cu astfel de declaraţii: "Este trist să vedem că actualii lideri europeni și nord-atlantici nu au capacitatea de a negocia și demonstrează adesea o lipsă de bun simț. Astfel de afirmații sunt foarte periculoase."

Aflat în vizită la Praga, Macron nu şi-a retras cuvintele. E nevoie de un impuls strategic în Ucraina şi de cuvinte mai dure în relaţia cu Moscova, a explicat el. 

  • EMMANUEL MACRON, preşedintele Franţei: Cine ameninţă cu arma nucleară, indiferent ce facem şi ce zicem? Preşedintele Putin! Dacă în fiecare zi explicăm care sunt limitele noastre, în faţa cuiva care nu are deloc limite şi a pornit acest război, vă asigur că spiritul înfrângerii pândeşte. Dar nu în mandatul meu! 
Pe acelaşi subiect

Statele Unite, care au cea mai mare armată a lumii, au ieşit cu un mesaj tranşant

  • JOHN KIRBY, purtător de cuvânt Casa Albă: Nu vor fi trupe americane care să fie pe teren, în Ucraina. Şi ştiţi ce? Preşedintele Zelenski nu cere asta, el cere doar mijloacele necesare. Nu a cerut niciodată ca trupele străine să lupte pentru ţara lui. 

Tot despre o catastrofă nucleară a vorbit şi şeful Agenţiei Atomice Internaţionale cu Putin. Liderul de la Kremlin a fost atenţionat că există un mare pericol la centrala ucraineană de la Zaporojie, ocupată de ruşi. 

  • Rafael Grossi, IAEA Director-General: Trăim momente foarte importante, cu provocări uriaşe, şi vreau să discutăm toate aceste chestiuni importante. 
  • Vladimir Putin, președintele Rusiei: Suntem pregătiţi să discutăm orice chestiune pe care o consideraţi importantă. Ştiu că le aveţi pe agendă. 

Înainte de această întâlnire, Vladimir Putin, aflat în campanie electorală înainte de alegerile din 17 martie, a făcut o baie de mulţime în regiunea Stavropol şi a vizitat o seră. 

Putin nu are contracandidaţi. Văduva lui Alexei Navalnîi, Iulia, le cere ruşilor să iasă la protest în ziua alegerilor prezidenţiale, iar pe buletinele de vot să scrie numele opozantului rus mort într-o colonie penitenciar din Siberia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Macron cere mai multă fermitate și mai puține explicații în lupta Ucrainei cu Rusia: "Spiritul înfrângerii pândește. Dar nu în mandatul meu!"