Antena Meniu Search
x

Video "A fost pâinea lui Dumnezeu. O tragedie". Vecinii poliţistului din Dărmăneşti, care s-a sinucis de Crăciun, tulburaţi de cele întâmplate

Şi-a luat zilele chiar de Crăciun! Un poliţist din judeţul Bacău s-a împuşcat în piept seara trecută cu propria armă. Agentul ar fi fost măcinat de vină după ce fusese arestat la domiciliu, pentru că luase mită. Soţia este cea care l-a găsit într-o baltă de sânge.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 26.12.2021, 19:26

Vezi și

Agentul de 46 de ani, poliţist la rutieră, era în arest la domiciliu în oraşul Dărmăneşti, din Bacău. 

Clara Mihociu, reporter Observator: Timp de 10 ani, bărbatul a lucrat în cadrul biroului rutier al poliţiei din Dărmăneşti. În luna noiembrie a fost suspendat din funcţie, după ce pe numele său şi a altor trei colegi a fost deschis un dosar penal pentru luare de mită. 

Cu toţii ar fi închis ochii atunci când prindeau şoferi băuţi ori cu viteză prea mare. Procurorii spun că era o practică aproape zilnică şi le rotunjea veniturile cu 4 şi 500 de lei la o tură. După mai multe reclamaţii, bărbatul a fost reţinut, i s-a luat arma din dotare şi a fost suspendat din funcţie. 

Clara Mihociu, reporter Observator: Cu doar câteva ore înainte de a recurge la gestul extrem, poliţistii au venit aici la casa bărbatului pentru a vedea dacă acesta respectă măsura arestului la domiciliu sub care fusese plasat la jumătatea lunii decembrie.

Pe acelaşi subiect

Cel mai probabil, chinuit de gândul pedepsei, s-a hotărât să-şi pună capăt zilelor. Era singur acasă când şi-a pus planul în aplicare. Avea un pistol personal pentru autoapărare cu care s-a împuşcat. I se ceruse să il predea şi pe acesta, dar n-a mai apucat.

Cătălina Pădurariu, IPJ Bacău: Arma letală o deţinea bărbatul din 2017 legal, iar din 22 noiembrie s-a dispus suspendarea autorizării şi retragerea permisului de armă.

"Sufletul meu a murit odată cu plecarea ta"

Soţia este cea care l-a descoperit fără viaţă când s-a întors acasă. Disperată, femeia a sunat imediat la 112 şi a încercat să-i acorde primul ajutor. În zadar.

Aura Crețu, director SAJ Bacău: Membrii din familie făceau deja resuscitarea au fost continuate de cele două echipaje, dar fără succes. După 50 de minute a fost declarat decesul. 

Bărbatul avea o fiică de 24 de ani. Tânăra a postat un mesaj emoţionant pe Facebook atunci când a aflat teribila veste. "Sufletul meu a murit odată cu plecarea ta ...Mi-e dor de tine..Tati...".

Vecinii sunt şocaţi şi nu-şi explică gestul extrem al poliţistului. 

Vecini: Păcat de el, păcat de tinereţea lui.

- Păcat de un om nevinovat să-şi ia viaţa, pentru ce?

- El a fost un om plăpând şi bun toată viaţa. A fost un om...pâinea lui Dumnezeu...s-a împuşcat în piept...cred că a intrat în depresie.

- O tragedie, păcat....

Ultima evaluare pshihologică o făcuse în urmă cu patru ani. Poliţiştii au deschis acum o anchetă pentru a stabili exact cum s-a întâmplat tragedia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » "A fost pâinea lui Dumnezeu. O tragedie". Vecinii poliţistului din Dărmăneşti, care s-a sinucis de Crăciun, tulburaţi de cele întâmplate