Antena Meniu Search
x

Video A fost promulgată "Legea 2 Mai". Traficanții de droguri nu mai pot primi închisoare cu suspendare

Traficanţii de droguri nu mai pot primi pedepse cu suspendare. A fost promulgată "Legea 2 Mai", după numele localității în care s-a produs accidentul comis de Vlad Pascu. Pedepsele vor fi de la trei la zece ani de închisoare. Anul trecut, aproape jumătate din traficanţi au primit condamnări cu suspendare. 

de Redactia Observator

la 20.03.2024, 22:36

Vezi și

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, pentru modificarea Legii nr. 194/2011 privind combaterea operațiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare, precum și pentru completarea art. 91 alin. (3) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

Legea are ca obiect de reglementare completarea Legii nr.143/2000, precum şi modificarea Legii nr.194/2011, în sensul majorării cuantumului pedepselor, precum şi al eliminării posibilităţii executării pedepsei sub supraveghere, în cazul traficului de droguri de mare risc şi traficului internaţional de droguri de mare risc.

Proiectul a fost aprobat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, cu 250 de voturi "pentru" şi 21 "împotrivă", în urmă cu două săptămâni.

"Prea multă vreme am ignorat acest fenomen. În școli se consumă droguri"

Pe acelaşi subiect

"Prea multă vreme am ignorat sau am preferat să ascundem sub preş acest fenomen care a generat şi generează extrem de multe drame. E o problemă pe care trebuie să o tratăm indiferent de culoarea noastră politică, pentru că în şcoli se consumă droguri, în cluburile în care tinerii merg se consumă droguri, tineri sunt trimişi săgeţi în licee să nenocească alţi copii. Da, azi vom vota un proiect să nu mai dăm posibilitatea, iertaţi cuvântul, nenorociţilor să mai primească condamnări cu suspendare. Nu e suficient şi va trebui să mergem şi mai departe", afirma deputatul PSD Daniel Suciu.

El spunea că toţi parlamentarii ar trebui să lucreze împreună pentru înăsprirea pedepselor pentru traficul de droguri.

"În fiecare municipiu reşedinţă de judeţ să fie un centru pentru a trata această adicţie. Consumatorii, mulţi dintre ei, sunt victime şi trebuie trataţi ca atare. Vom vota cu două mâini acest proiect de lege", încheie Suciu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » A fost promulgată "Legea 2 Mai". Traficanții de droguri nu mai pot primi închisoare cu suspendare