Antena Meniu Search
x

Video EXCLUSIV. Noua înfăţişare a lui Vlad Pascu, şoferul care a ucis doi tineri. Detaliul care i-a trădat atitudinea umilă cu care a apărut la proces

Lovitură de teatru în procesul Vlad Pascu! A recunoscut acuzaţiile şi va primi pedeapsă redusă. Nu este, însă, unica strategie de apărare care i-a revoltat pe părinţii victimelor. La termenul de astăzi şi-a schimbat total înfăţişarea. Observator îţi arată, în exclusivitate, noua faţă a celui care, băut şi drogat, a omorât cu maşina doi tineri. După descrierea reporterului care l-a văzut pe Pascu în sala de judecată, un desenator i-a schiţat portretul, un procedeu folosit de presa din Statele Unite. Părinţii victimelor îl acuză pe tânăr că a jucat teatru să o impresioneze pe judecătoare

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 14.03.2024, 19:26

Vezi și

Livia Dragomir - mama Robertei: Ştiţi ce greu e să nu-ţi mai intre copilul pe uşă? 

Bogdan Enache, prietenul lui Sebi: Din punctul meu de vedere, Vlad Pascu să-şi primească sentinţa pe care o merită, să i se schimbe încadrarea în omor calificat!

Ruxandra Voinea - bunica lui Sebi: A venit cu o armată de avocaţi. 

Noua înfăţisare a lui Vlad Pascu, şoferul care a ucis doi tineri

Pe acelaşi subiect

Pe lângă armata de avocaţi, Vlad Pascu s-a prezentat şi cu o nouă înfăţişare în faţa judecătoarei. Observator are prima imagine cu el, după şase luni în care nu l-am mai putut filma. Desenatorul contactat de reporter a schiţat portretul unui tânâr care nu mai semăna cu şoferul răzvrătit, drogat şi băut, arestat după ce a omorât doi studenţi cu maşina. 

Părul rebel, prins în coadă, s-a transformat, în spatele gratiilor, într-o tunsoare cuminte. În locul hainelor largi, Vlad Pascu s-a îmbrăcat elegant: cămașă vișinie, cravată bleumarin și sacou închis la culoare. În timpul audierii a părut umil. A stat mereu cu ochii în jos. Sprâncenele arcuite care se ridicau din când în când trădau, însă, aroganţă, spun experţii în limbajul nonverbal. În fața judecătoarei și a rudelor tinerilor morţi, Pascu a recunoscut acuzaţiile. Asta îi reduce pedeapsa automat, dar părinţii victimelor pregatesc riposta - cer să fie judecat pentru omor calificat, care i-ar aduce cea mai grea pedeapsă.

Andreea Filip, reporter Observator: Dacă Vlad Pascu va fi judecat pentru ucidere din culpă, încadrarea actuală, după scăderea unei treimi din limitele pedepsei, ar putea primi între doi și șapte ani de închisoare. Dacă, însă, va fi schimbată încadarea în omor calificat, potrivit aceluiași calcul, Pascu ar putea sta până la 17 ani după gratii. 

În timp ce părinţii victimelor încercau să îşi revină după strategia lui Pascu, judecătoarea îi şoca încă o dată. Magistratul care l-a strigat luna trecută în sală pe Sebastian, unul dintre tinerii morţi, nu l-a recunoscut astăzi pe tatăl acestuia.

Valentin Olariu - tatăl lui Sebi: Până şi acum, m-a văzut cu poza băiatului în mână şi m-a întrebat cine sunt! Sunt tata lui Sebi şi l-am adus şi pe el în sală ca să-l vedeţi.

Pentru familia lui Sebi, durerea este cu atât mai mare cu cât, mâine, tânărul ar fi împlinit 22 de ani. 

Mihaela Olariu - mama lui Sebi: Suntem ca nişte fantome care ne plimbăm, care mergem la muncă. Noi de şapte luni de zile aşa o ţinem. Casa noastră este ca un cavou acum. 

La primul termen al procesului, familiile victimelor au cerut să fie schimbată judecătoarea, dar cererea a fost respinsă. Astăzi, rudele au acuzat-o că se purta cu Vlad Pascu de parcă el ar fi fost victima.

Livia Dragomir - mama Robertei: L-a întrebat de fiecare dată dacă este de acord, dacă e de acord cu ora, dacă e de acord cu... De parcă el vine...

Vlad Pascu va afla dacă va fi judecat pentru omor calificat peste trei săptămâni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » EXCLUSIV. Noua înfăţişare a lui Vlad Pascu, şoferul care a ucis doi tineri. Detaliul care i-a trădat atitudinea umilă cu care a apărut la proces