Antena Meniu Search
x

A început referendumul în Ucraina! Mai multe explozii puternice la Slaviansk

În Ucraina controversatul referendum asupra independenţei unei "republici populare" autoproclamate în regiunile Doneţk şi Lugansk, a început cu atacuri.

 Astfel, mai multe detonări puternice au fost auzite în această dimineață în apropiere de Slaviansk, un bastion al rebeliunii armate în estul Ucrainei.

„În urma unor tiruri susţinute, în mare parte din noaptea de sâmbătă spre duminică, confruntările au fost reluate duminică dimineaţa în satul Andriivka, pe "linia frontului", la intrarea din sudul localităţii cu 110.000 de locuitori, încercuite de către forţele ucrainene, care au declanşat o vastă "operaţiune antiteroristă" pe 2 mai”, a declarat Stela Horoşeva, o purtătoare de cuvânt a insurgenţilor proruşi de la Slaviansk. Aceasta a mai spus că ar exista victime fără să facă mai multe precizări.

Referendumuri - considerate "ilegale" de către Kiev şi comunitatea internaţională - sunt organizate duminică de către rebeli proruşi în estul Ucrainei asupra independenţei "republicilor populare" proclamate unilateral la Doneţk, regiunea în care se află Slaviansk, şi Lugansk.

Forţele de ordine ucrainene au arestat, sâmbătă seara, la Slaviansk separatişti înarmaţi care transportau cutii cu peste o sută de mii de buletine de vot pentru referendum deja completate, în contextul în care consultarea populară este planificată pentru duminică, relatează agenţia UNIAN, conform Mediafax.

Ele au loc în peste 12 oraşe din aceste două regiuni care alcătuiesc bazinul minier Donbas, la frontiera cu Rusia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » A început referendumul în Ucraina! Mai multe explozii puternice la Slaviansk