Antena Meniu Search
x

A intrat în vigoare noua listă a țărilor cu risc epidemiologic

A intrat în vigoare noua listă a statelor considerate cu risc epidemiologic, după ce a fost aprobată, joi, de Comitetul Naţiomal pentru Situaţii de Urgenţă.

de Monica Palade

la 08.08.2021, 10:42

A intrat în vigoare noua listă a țărilor cu risc epidemiologic - Profimedia

Multe ţări pe care românii le vizitează, precum Franţa, Spania Tunisia, Portugalia, Malta, Grecia sau Maldive, au intrat în zona roşie, după creşterea incidenţei cazurilor de Covid-19.

Israel, Statele Unite ale Americii, Turcia, Rusia, Emiratele Arabe, Danemarca, Maroc şi Belgia se regăsesc între statele de pe lista galbenă. Pe lista verde sunt ţări ca Bulgaria, Croaţia, Elveţia, Italia, Austria, Suedia şi Republica Moldova.

Vaccinaţii nu stau în carantină

Cei vaccinați împotriva COVID-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, joi, 5 august 2021, Hotărârea numărul 54 privind aprobarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Pentru a oferi predictibilitate, CNSU a decis ca lista să intre în vigoare în 8 august, la ora 00.00. Persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roşie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. Copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 şi 16 ani sunt exceptaţi dacă prezintă la intrarea în ţară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » A intrat în vigoare noua listă a țărilor cu risc epidemiologic