Antena Meniu Search
x

A murit Leo Iorga, solistul trupei Compact. Avea 54 de ani

A murit Leo Iorga, solistul trupei Compact. Avea 54 de ani şi suferea de o boală cumplită. În urmă cu două zile fusese internat în stare gravă, în spital.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 02.11.2019, 13:01

Leo Iorga a vea 54 de ani
A murit Leo Iorga, solistul trupei Compact. Avea 54 de ani - Facebook

A murit Leo Iorga, solistul trupei Compact. Avea 54 de ani şi suferea de o boală cumplită. În urmă cu două zile fusese internat în stare gravă, în spital.

Starea de sănătate a lui Leo Iorga s-a agravat, iar artistul a ajuns la spital joi, în urma unor complicații aduse de o pneumonie care a recidivat.

Leo Iorga, în vârstă de 54 de ani, a devenit  un exemplu de curaj prin lupta cu cancerul descoperit în 2011, o luptă din care a ieșit mereu învingător. A trecut prin numeroase operații și lungi și chinuitoare recuperări. Sâmbătă însă a pierdut lupta cu boala şi s-a stins.

"Acum 5 minute, colegul meu de trupa LEO IORGA a plecat spre o lume mai buna...DUMNEZEU SA-L IERTE Va ramane in inimile noastre pentru totdeauna.", a scris Adi Ordean chitaristul de la Compact, pe Facebook.

Pe acelaşi subiect

Leo Iorga s-a născut pe 2 decembrie 1964, la Arad. Începe să cânte la 14 ani ca toboșar în trupa liceului "Ioan Slavici". Până în 1985 colaborează cu grupul "Pacific". În 1988 cântă lead vocal la grupul Cargo lansând hiturile "Brigadierii", "Povestiri din gară"; "Erata". Din toamna lui 1988 până în 1996, lead vocal al grupului Compact în componența Leo Iorga, Adrian Ordean , Vlady Cnejevici , Teo Peter, Emil Laghia și Leluț Vasilescu, formație catalogată de Florian Pittiș și de mulți alții drept "formula de aur a Compactului".

Cu Leo Iorga vocal, trupa Compact cântă la festivalul "Mitt Ein Ander" la Berlin în 1989. Trei turnee în Republica Moldova (1988, 1990, 1992). În 1990 participă la turneul "British Rock for Romania " alături de trupele Crazy Had , Jesus Jones, Skin Games. În 1992 participă la festivalul "Rock '92" alături de două nume celebre ale rockului mondial: Uriah Heep și Ian Gillan Band, iar în 1993 susține două concerte (în Brașov și Sofia) alături de legendara trupă Nazareth. În 1994 cântă la "Skip Rock Festival" alături de celebrul grup Jethro Tull. În 1993- '94-'95, turneul Marlboro Music alături de Holograf, Iris, Direcția 5.

Din 1997 până în anul 2001 a cântat alături de Adrian Ordean, George Patranoiu , Mario Ticlea , Bobiță Stoica , Anca Neacșu, Irina Nicolae, Paul Pampon Neacșu, Cătălin "Bibanu" Dalvarea, Andi Savastre în formația Schimbul 3. (sursa Wikipedia)

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » A murit Leo Iorga, solistul trupei Compact. Avea 54 de ani