Antena Meniu Search
x

Curs valutar

A murit unul dintre muncitorii arşi în Italia, cu oţel topit la peste 1300 de grade. Sergiu avea 40 de ani şi era tatăl unei fetiţe (Video)

Sergiu Todiţă, unul dintre cei patru muncitori arşi în teribilul accident din Padova, de la oțelăriile „Acciaierie Venete”, în dimineaţa zilei de 13 mai, a încetat din viaţă.

de Redactia Observator

la 06.06.2018 , 14:58

Sergiu Todiţă, unul dintre cei patru muncitori arşi în teribilul accident din Padova, de la oțelăriile „Acciaierie Venete”, în dimineaţa zilei de 13 mai, a încetat din viaţă.

Bărbatul de 40 de ani, era din Republica Moldova dar locuia de mulți ani în Italia.

Era căsătorit și avea o fiică în vârstă de 13 ani.

Articolul continuă după reclamă

Reamintim că patru muncitori au fost stropiți cu oțel lichid, topit la peste 1.300 de grade, în dimineața zilei de 13 mai, la oțelăriile „Acciaierie Venete” în zona industrială din Padova, după ce un suport care susținea un recipient prin care curgea oțel topit a cedat.  

Românul Marian Bratu de origine română și Sergiu Todiță din Moldova, au suferit arsuri pe aproape tot corpul.

Ceilalți răniți sunt Simone Vivian, născut la Dolo dar rezident în Vigonovo, David Di Natale și Federic Gerard născut în Franța dar care acum locuiește în Santa Maria di Sala

"Era foc peste tot!"

Gianni Gallo, coleg cu românul Marian Bratu şi cetăţeanul moldovean Sergiu Todiță, îşi aminteşte cu groază momentul în care uriaşul recipient cu oţel topit la peste 1.300 de grade s-a prăbuşit de la o înălţime de trei metri, după cedarea podului rulant care-l susţinea. 

"Păreau că se topesc sub căldura insuportabilă, nu pot uita cum i-am văzut. Bucăți de haine arse și încălțămintea, numai astea mai rămăseseră pe ei", povesteşte Gallo pentru Blitz Quotidiano.

"A fost ca un cutremur, s-a auzit un vuiet care m-a ridicat practic de la sol, mi-a fugit pământul de sub picioare. S-a auzit un zgomot puternic și era foc peste tot. Eu eram sus, la nivelul recipientului, ceilalți erau jos și m-am repezit pe scări, spre ei, să îi ajut. În timp ce fugeam m-am trezit în fața lui Todiță, care era tot ars și cerea ajutor, iar el a mai găsit puterea să-mi spună că celălalt coleg, Marian Bratu, rămăsese jos. 

‘E și Bratu jos, ajută-l…‘,  mi-a zis. După ce l-am dus pe Todiță la infirmerie, m-am întors. Cu un alt coleg, nu-mi amintesc cu cine, l-am găsit și pe Bratu. L-am ridicat de sub brațe și l-am dus la infirmerie. Între timp, medicii de la SUEM, la telefon cu compania, ne-au sfătuit să-i punem sub dușuri și am făcut-o. Urlau de durere", continuă italianul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Gianni Gallo spune că nu va uita niciodată cum şi-a văzut colegii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Evenimente » A murit unul dintre muncitorii arşi în Italia, cu oţel topit la peste 1300 de grade. Sergiu avea 40 de ani şi era tatăl unei fetiţe (Video)