Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"A rupt satul în două". Zeci de gospodării din Caraş-Severin au fost inundate în urma ploilor torenţiale. De frică, oamenii şi-au urcat animalele în pod

Vremea capricioasă i-a dat peste cap, ieri, pe bucureşteni. Dacă în unele locuri a plouat cu nemiluita, în altele a căzut grindină, iar după nici o oră a ieşit soarele. Au fost probleme şi în ţară. Zeci de gospodării din Caraş-Severin au fost inundate de ploile torenţiale, iar oamenii şi-au urcat animalele în pod de teamă să nu rămână fără ele. 

de Redactia Observator

la 26.04.2023 , 08:22

S-au amestecat anotimpurile, ieri. La marginea Bucureştiului, în Popeşti-Leordeni, canalizarea n-a făcut faţă. Străzi întregi au dispărut sub apă după o ploaie de doar câteva minute. Prin mai multe cartiere din Capitală a căzut grindină, iar după nici o oră a ieşit soarele.

Au fost probleme şi-n ţară. Într-o localitate din Caraş-Severin peste 40 de gospodării şi mai bine de 100 de grădini şi terenuri agricole au fost inundate de ploile torenţiale.

Localnic: Tot acolo sub poartă şi în spate. Dau cu mătura şi după cinci minute iese la fel apă, deja trecea şi de şlapi, nu puteai să mergi cu şlapi.

Vezi și

Cod portocaliu de inundaţii, în Timiş

Pe acelaşi subiect

De teamă că îşi vor pierde animalele, oamenii le-au urcat în pod.

Localnici: La ora 9 era deja valea plină. Mi-am dat seama că vine apa şi atunci m-am dus şi am urcat găinile. Jumătate de oră cât m-am chinut să le urc, apa era a fost până la genunchi

Apa a fost atât de mare încât satul a fost împărţit în două.

Localnic: A rupt satul în două. Noi stăm în partea cealaltă şi o avem pe mama şi trebuie să ne ducem să ajungem cumva că e bătrănă şi îi e frică totuşi

Localnic: Eu m-am băgat cu maşina şi am ajuns în drept cu stâlpul acela. Deja am văzut apa până apoape de capotă. Am opri şi m-am întors înapoi.

Un cod portocaliu de inundaţii este în vigoare până la ora 12 şi în Timiş. Vremea capricioasă, spun meteorologii, va mai dura câteva zile. Până vineri, mai exact, când românii se pregătesc să plece în minivacanţă de 1 Mai.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » "A rupt satul în două". Zeci de gospodării din Caraş-Severin au fost inundate în urma ploilor torenţiale. De frică, oamenii şi-au urcat animalele în pod