Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Accident groaznic în Pasul Tihuţa. Două TIR-uri s-au ciocnit, ambii șoferi încarcerați, a intervenit elicopterul SMURD

Pompierii și mai multe echipaje medicale din județul Suceava, dar și un echipaj SMURD din Bistriţa-Năsăud, au intervenit la un accident rutier produs în Pasul Tihuţa, pe raza comunei Poiana Stampei.

de Redactia Observator

la 19.01.2017 , 17:09

Pompierii și mai multe echipaje medicale din județul Suceava, dar și un echipaj SMURD din Bistriţa-Năsăud, au intervenit la un accident rutier produs în Pasul Tihuţa, pe raza comunei Poiana Stampei.

„În urma impactului dintre două autotrenuri, cei doi şoferi au rămas încarceraţi între fiarele cabinelor. Cele două tiruri erau încărcate, unul cu materiale textile, iar cel de-al doilea cu europaleţi din lemn. Salvatorii au luat măsurile specifice de siguranţă, au balizat zona, au verificat scurgerile de carburanţi şi lubrifianţi, au deconectat bornele de la bateriile de acumulatori şi au demarat procedurile de extragere a celor doi răniţi. Concomitent, acestora li s-a acordat primul ajutor medical de către echipajele SMURD şi SAJ”, potrivit ISU Suceava.

Articolul continuă după reclamă

Intervenţia pentru descarcerarea unuia dintre şoferi a durat aproximativ o oră şi a fost extrem de complexă, victima suferind fracturi multiple la nivelul picioarelor. Deoarece starea sa era destul de gravă, s-a solicitat intervenţia unui elicopter SMURD.

„Un echipaj SMURD TIM de la ISU Bistriţa a preluat rănitul, urmând să îl transporte la punctul de întâlnire cu unitatea de aviaţie. Cel de-al doilea şofer, după primirea îngrijirilor medicale, a refuzat transportul la o unitate spitalicească”, se mai explică pe pagina de Facebook a ISU Suceava.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IRCC creşte iar. Vă gândiţi să faceţi o refinanţare?
Observator » Evenimente » Accident groaznic în Pasul Tihuţa. Două TIR-uri s-au ciocnit, ambii șoferi încarcerați, a intervenit elicopterul SMURD