Antena Meniu Search
x

Accident în Delta Dunării: O navă străină a distrus trei ambarcațiuni de lux, după ce a rămas fără motor

Accident naval în Delta Dunării, miercuri după-amiază, în jurul orei 14.00, pe canalul Sulina. O navă sub pavilion Togo, încărcată cu 5520 tone de grâu, a rămas fără motor şi s-a izbit de mal.

de Monica Palade

la 15.09.2021, 22:16

Cum ambarcaţiunea nu mai putea fi stăpânită, aceasta s-a izbit de mal şi a distrus trei nave de agrement acorate în zonă, informează reporterul Observator Andreea Filip.

Anunţul a fost făcut de prefectul de Tulcea, Nicolae Topoleanu. Nava Kormoran venea din Ucraina și trebuia să ajungă, prin canalul Sulina, pe mare, spre portul Tripoli din Liban. Cele trei ambarcațiuni de lux, distruse de nava străină aparțineau unui cetățean francez, care voia să facă mici reparații pentru a le introduce în circuitul turistic.

Accident fără victime

Din fericire nu au fost victime. Primele măsuri luate de autorități au fost să trimită la locul accidentului două remorchere ale AFDJ Galați pentru a o tracta în portul Sulina. Reprezentanții Autorității Navale Române au transmis că în timpul tractării vor încerca să nu afecteze traficul naval. Un echipaj operativ format din ofițeri ai Căpităniei Sulina și ai Gărzii de Coastă investighează împrejurările în care s-a produs accidentul din Delta Dunării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Accident în Delta Dunării: O navă străină a distrus trei ambarcațiuni de lux, după ce a rămas fără motor