Antena Meniu Search
x

Accidentul în care a fost implicat ministrul Lucian Bode naște noi controverse (Video)

La cinci zile de la cursa nebună a lui Lucian Bode pe Valea Oltului, în minister e tăcere. Nici până acum ministrul responsabil cu şoselele şi infrastructura nu a explicat care a fost urgenţa care l-a făcut să pună vieţi în pericol. Echipa Observator a vorbit în exclusivitate cu cetăţenii polonezi care s-au trezit cu maşina SPP în faţă.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 03.09.2020, 20:49

Vezi și
  • Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost implicat într-un accident la sfârșitul săptămânii trecute.

Pentru a cincea zi la rând, ministrul Lucian Bode tace şi se ascunde. Nicio explicaţie pentru cursa nebună şi pentru zecile de vieţi puse în pericol, pe Valea Oltului. 

La locul accidentului, cei doi polonezi care s-au trezit cu maşina demnitarului în faţă încă încercă să-şi recupereze autoturismul. 

Vacanţa lor pe plaiuri mioritice s-a încheiat în sunet de sirene. Pe un drum cu prioritate doar pentru demnitarii însoţiţi de SPP. 

Polonezii abia acum au văzut imaginile cursei de ministru. Şi au aflat cine i-a lovit. 

Cele două persoane care se aflau în maşina lovită de Serviciul de Protecţie şi Pază sunt în afara oricărui pericol. Autoturismul este tractat şi va fi dus astăzi către Polonia. 

Tăcerea de la Ministerul Transporturilor alimentează şi mai mult revolta martorilor. Oamenii spun că maşina lui Lucian Bode a zburat efectiv pe şosea, pe contrasens. Şoferi şi pietoni s-au ferit în ultima clipă din calea ei. Care era urgenţa? Nu se ştie nici până acum. 

Accidentul s-a produs la câteva sute de metri de intrarea în localitate. Este linie continuă aşa că orice depăşire era interzisă. Se pare că autoturismul a depăşit în această zonă, s-a lovit de maşina albă şi a ricoşat în gard. 

Ministrul Transporturilor a plecat din Zalău şi se grăbea să ajungă la Bucureşti. Un drum de 527 de kilometri care, în mod normal, poate fi străbătut în șapte ore. Accidentul s-a produs după 400 de kilometri. Maşina demnitarului a fost filmată de mai multe camere de supraveghere, dar până acum doar jurnaliştii au cerut imaginile. 

Cosmin Andreica, lider sindicat Europol: Sigur nu orice român are semnale acustice şi luminoase pentru a se deplasa în cinci ore pe traseul Zalău - Bucureşti şi atunci sigur că nu înţelege necesitatea îmbunătăţirii infrastructurii. 

Goana nebună a demnitarului a fost surprinsă şi de o cameră montată pe casca unui motocliclist. Clipul postat pe Youtube a strâns peste 170.000 de vizualizări şi peste 250 de comentarii. Multe de la şoferii depăşiţi în grabă de şeful de la Transporturi. 

"Halal misiune. Ne-a depăşit şi pe noi, o dată, pe viaductul de pe Valea Oltului, unde nici măcar nu aveau oamenii unde să se ferească şi încă o dată înainte de zona unde e filmarea". 

"A trecut și pe lângă mine pe Dealul Negru, tot așa haotic. Acum înțeleg de ce am făcut două ore de la Milcoiu până în Râmnicu Vâlcea. Drum de 10 minute". 

"O sa-l scoată pe șofer țap ispășitor. Parcă ăla mergea așa fără ca ministrul sa-i spună". 

Ancheta a fost preluată de Parchetul Militar care verifică acum şi de ce Serviciul de Protecţie şi Pază nu a raportat accidentul, deşi avea obligaţia să o facă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Accidentul în care a fost implicat ministrul Lucian Bode naște noi controverse (Video)