Antena Meniu Search
x

Petru, autorul carnagiului cu 9 români morți din Ungaria n-ar fi văzut că șoseaua nu mai e de 4 benzi. Era absorbit și de Live-ul pe Facebook (Video)

Bilanţ cutremurător al cumplitului accident din Ungaria. 9 români au murit pe loc, 35 de copii au rămas orfani

Vezi și

Zece secunde. E intervalul de timp în care s-a produs unul dintre cele mai grave accidente cu români, pe o şosea din Ungaria. În 10 secunde, un microbuz care transporta ilegal muncitori din Slovenia în România a intrat într-o depăşire şi s-a izbit de un camion.

Sunt 10 secunde care au fost filmate. Şi ultimele 10 secunde din viaţa celor nouă oameni care se aflau în microbuzul zdrobit în impact. Şoferul făcea LIVE pe Facebook. Şi îşi citea mesajele primite.

După cumplitul accident, Observator ia atitudine. Şi vă roagă să semnaţi petiţia: "STOP live la volan. Dă like vieţii".

O tragedie filmată. Transmisă în direct pe Facebook. Urmărită de rude şi prieteni. Nouă oameni au murit pe loc, în microbuzul cu care veneau spre România. La 60 de kilometri de Budapesta, soferul a intrat într-o depăşire mortală. Cu ochii în telefon, nu a văzut că, din faţă, venea în viteză un camion încărcat cu nisip.

Petru Zălar, zis şi Kalău, era la volanul microbuzului înmatriculat în Mureş. În spate - alţi opt pasageri. Şase bărbaţi şi două femei. Impactul a fost fatal. Un martor a surprins, la câteva secunde după accident, imagini greu de privit. Făcea şi el tot un live, pe Facebook, la volan. Îl cunoştea pe şofer. Întâmplător, drumurile lor s-au intersectat fix în momentul tragediei. 

Olimpiu Ruja, martorul care a filmat imaginile de după accident:  "Eu în timp ce mergeam cu maşina, la o distanţă de 500 de metri faţă de mine, am auzit o bubuială mare. Mi-a apărut acolo o notificare că Zălar Petru a fost în direct. Nu a adormit de la volan, dar nu ştiu dacă nu a fost mai atent la telefon decât la condus."

La locul accidentului, autostrada era îngustată. Unul dintre sensuri este închis din cauza lucrărilor şi se circula doar pe celălalt.

Zona în care s-a produs tragedia este una foarte aglomerată. Se circulă cu mare viteză şi o singură secundă de netanţie la volan poate însemna moartea.

Paul Ciocoiu, purtător de cuvânt al MAE: "Din datele preliminare pe care le avem de la Poliţia ungară este vorba despre o depăşire neregulamentară. Microbuzul a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un camion."

Cei nouă români se întorceau de la muncă din Slovenia. Lucrau în agricultură, la cules de hamei. Acasă, în Mureş, 18 copii au rămas orfani. 

"L-o sunat Olimpiu (n.r. martorul accidentului) pe copilul lui. Pe copilul lui l-a întrebat dacă tati a fost la volan. Şi a zis copilul: Da, tati a fost la volan. Şi zice: Tacă-to a murit, o făcut accident", mărturiseşte cumnata şoferului. 

Olimpiu Ruja, martorul care a filmat imaginile de după accident: "Am recunoscut maşina, am tras imediat pe partea stângă, chiar lângă parapet. Am coborât din maşina şi când m-am dus am văzut că oamenii de acolo nu mai aveau nicio şansă de supravieţuire."

Ministerul Afacerilor Externe a activat celula de criză şi se va ocupa de repatrierea celor nouă români morţi în accident.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Petru, autorul carnagiului cu 9 români morți din Ungaria n-ar fi văzut că șoseaua nu mai e de 4 benzi. Era absorbit și de Live-ul pe Facebook (Video)