Antena Meniu Search
x

Video Achiziții date pe șpagă și numiri sau mențineri în funcții, pe criterii preferențiale. ASSMB, călcată de procurorii DNA

Suspiciuni de corupţie la vârful Administraţiei Spitalelor Bucureşti, aflată în subordinea Primăriei Capitalei. Directorul adjunct al instituţiei este vizat de o anchetă DNA, alături de alte persoane din conducere. La mijloc ar fi vorba despre o mită de peste 80.000 de euro care ar fi fost primită pentru acordarea unor contracte de achiziții. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 18.09.2023, 13:58

Vezi și

Procurorii anticorupţie au făcut în această dimineaţă mai multe percheziţii, inclusiv la sediul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), instituţia care coordonează cele 19 unităţi medicale aflate sub umbrela Primăriei Capitalei. 

Percheziții DNA la ASSMB. Contracte de achiziții și numiri sau mențineri în funcții, pe criterii preferențiale

Anchetatorii au ridicat, în această dimineață, mai multe probe: documente care să probeze infracțiunile de corupție.Potrivit surselor din anchetă, directorul general adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) ar fi primit mită în două tranșe, în perioada aprilie - august 2023, pentru încheierea unor contracte de achiziții.

Prima tranșă a însemnat 20.000 de euro, iar cea de-a doua, 300.000 de lei. Mai mult decât atât, procurorii anticorupție vorbesc și despre numiri sau mențineri în funcții, pe criterii preferențiale. în cadrul unor spitale din Capitală.

Perchezițiile sunt și în acest momentîn desfășurare. La sediul DNA ar urma să ajungă Cristian Plută, directorul general adjunct. 

Potrivit surselor Observator, denunțul ar fi fost făcut chiar de câtre conducerea acestei instituții.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Achiziții date pe șpagă și numiri sau mențineri în funcții, pe criterii preferențiale. ASSMB, călcată de procurorii DNA