Antena Meniu Search
x

Actorul Constantin Cojocaru a murit la 78 de ani. "Dacă aş fi un verb, aș fi verbul a iubi!”, spunea artistul de la Teatrul Odeon

Lumea teatrului este mai săracă, după moartea actorului Constantin Cojocaru. Acesta s-a stins din viaţă, sâmbătă, la vârsta de 78 de ani, după cum a anunțat Teatrul Odeon.

de Redactia Observator

la 13.04.2024, 14:47

Actorul Constantin Cojocaru a murit la 78 de ani. "Dacă aş fi un verb, aș fi verbul a iubi!”, spunea artistul de la Teatrul Odeon - Facebook

„Născut la 6 mai 1945, în ziua de Paști și binecuvântat de Dumnezeu cu talanți care au făcut din lume un loc un pic mai bun, actorul mărturisea, cu candoarea-i caracteristică, în cadrul emisiunii Dialoguri teatrale @Odeon difuzată chiar de ziua lui, în urmă cu trei ani: „Dacă aş fi un fenomen al naturii, aş fi... ploaia de vară liniştită, cu fulgere şi trăznete care nu te mai înfricoşează, dar au ceva estetic impecabil. Dacă aş fi o stare... starea de drag. Dacă aş fi un verb... aș fi verbul a iubi!”. Iubire a fost și suntem recunoscători pentru tot”, se anunţă în postarea Teatrului Odeon pe pagina de Facebook.

Cine a fost Constantin Cojocaru

Constantin Cojocaru a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, în 1966 a fost angajat la Teatrul Tineretului Piatra Neamt, iar 1975 la Odeon.

A colaborat cu mai multe teatre din București și din țară. La Teatrul Odeon a lucrat cu regizori importanți: Dinu Cernescu, Alexa Visarion, Alexander Hausvater, Alexandru Dabija, Dragoș Galgoțiu, Mihai Măniuțiu, Radu Afrim. Dintre ultimele sale roluri: cele din „Gaițele” de Al. Kirițescu, „joi.megaJoy” de Katalin Thuroczy și „Jurnalul lui Robinson Crusoe” după Gellu Naum.

Și reprezentanții Teatrului Tineretului din Piatra Neamț au transmis un mesaj după anunțul decesului marelui actor.

„Cu durere în suflet anunțăm trecerea în neființă a actorului Constantin Cojocaru, unul dintre cei mai importanți artiști din istoria Teatrului Tineretului! Drum lin printre stele!”, este postarea Teatrului din Piatra Neamț.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Credeţi că există vreo şansă ca speranţa de viaţă să crească în România?
Observator » Evenimente » Actorul Constantin Cojocaru a murit la 78 de ani. "Dacă aş fi un verb, aș fi verbul a iubi!”, spunea artistul de la Teatrul Odeon