Antena Meniu Search
x

Acuzaţii grave, după moartea lui Dan Adamescu: "L-au torturat pur şi simplu! L-au omorât!"

Omul de afaceri Dan Adamescu a murit, noaptea trecută, la vârsta de 68 de ani. Anunţul morţii a fost făcut de nora sa, Adriana Constantinescu, la România TV. Adamescu era internat, sub pază, într-un spital privat.

Omul de afaceri Dan Adamescu a murit, noaptea trecută, la vârsta de 68 de ani. Anunţul morţii a fost făcut de nora sa, Adriana Constantinescu, la România TV. Adamescu era internat, sub pază, într-un spital privat.

Familia magnatului a făcut acuzaţii extrem de grave, nora acestuia, Adriana Constantinescu, declarând că "sistemul" "l-a torturat" şi "l-a omorât" pe Adamescu prin faptul că i-a refuzat accesul la îngrijiri medicale. 

Ea spune că de moartea omului de afaceri sunt vinovați judecătorii care nu au acceptat cererea de eliberare condiționată a acestuia.

"Ultima perioadă din viaţa lui a fost o tortură. O tortură cu semnătura judecătorilor şi a procurorilor! Sistemul e vinovat. Toţi judecătorii care au semnat sentinţa lui, care nu s-au uitat pe documentele venite de la medici. Condiţiile din închisoare... Au ţinut un om şi l-au torturat pur şi simplu! Acum uite că şi-a dat sufletul, nu a mai putut să lupte", a spus Adriana Constantinescu, în cadrul unei emisiuni TV.

Pe acelaşi subiect

Nora lui Dan Adamescu spune că nu s-a pus problema transferării acestuia la o altă clinică sau în străinătate pentru că starea sa se degradase.

"Nu mai putea fi transportat, nu s-a ştiut că nu au un medic infecţionist, am aflat pe ultima sută de metri, am încercat să intervenim, era prea târziu. Asta i-a fost soarta! S-a dus acolo să facă o operaţie la genunchi, a cerut să fie eliberat, făcuse o treime din pedeapsă, toată lumea a spus că omul ăsta e în stare foarte gravă şi nu mai poate să stea acolo! Am cerut arest la domiciliu, orice, numai să aibă dreptul la viaţă. Nimic! Dacă el era eliberat în 20 decembrie, când a depus ultima dată cererea, acum era în viaţă. El a intrat la terapie intensivă în 22 decembrie, cu puţin înainte să primească vestea definitibă că nu-l lasă, că omul a stat prea mult în spital şi trebuie să se întoarcă în închisoare. L-au omorât! Sunt criminali! Bagă oameni bolnavi la închisoare ca să-i omoare. Scapi de om, scapi de problemă, ca Stalin. Sunt nişte stalinişti!", a mai spus Adriana Constantinescu.

Dan Adamescu se afla internat într-un spital privat din Capitală de mai bine de două luni. În ultima vreme, starea sa se agravase, milionarul fiind mutat la terapie intensivă și intubat.

Adamescu executa, din 27 mai, pedeapsa de patru ani şi patru luni primită în dosarul în care a fost acuzat că a mituit doi judecători pentru pronunţarea unor soluţii favorabile în dosare de insolvenţă ale unor firme ale sale. El făcuse şi o cerere de liberare condiţionată, care îii fusese însă respinsă, putând să mai facă una în luna februarie a acestui an.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au ridicat, la sfârşitul anului trecut, controlul judiciar pe cauţiune pentru Dan Adamescu, în dosarul falimentării Astra Asigurări. Procurorii fixaseră cauţiunea la 40 de milioane de lei în acest caz.

Dan Adamescu şi fosta şefă a Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor Angela Toncescu au fost trimişi în judecată, în 20 decembrie, pentru abuz în serviciu şi spălarea banilor în dosarul falimentării Astra Asigurări, alături de alte opt persoane cu funcţii de conducere în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, prejudiciul în acest caz fiind estimat la peste 800 de milioane de lei.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar pe cauţiune, a omului de afaceri Dan Adamescu, preşedinte al Consiliului de Supraveghere al SC Asigurare Reasigurare Astra SA şi administrator al SC The Nova Group Investments Romania SA şi SC Epsilon Estate Provider SR, pentru abuz în serviciu în formă calificată, complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni) şi  spălare a banilor, anunţa DNA.

În cauză, Societatea de Asigurare Reasigurare Astra SA a declarat că se constituie parte civilă în cauză cu suma provizorie de 788.978.853,37 lei. Totodată, Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a declarat că se constituie parte civilă în cauză cu suma totală de 714.089.825,66 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Acuzaţii grave, după moartea lui Dan Adamescu: "L-au torturat pur şi simplu! L-au omorât!"