Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Adăposturi din lemn pentru pisicuţe, amplasate pe străzi din Sectorul 6. Ce părere au oamenii care locuiesc în zonă

În sectorul 6 al Capitalei au fost montate căsuţe speciale pentru pisici. Construcţiile sunt din lemn şi le oferă micilor feline atât confortul unui adăpost, cât şi un mediu cald pe timp de iarnă. De hrană şi de apă se ocupă locatarii. Deocamdată, aceste căsuţe au apărut doar în sectorul 6, dar sperăm să vedem cât mai multe şi în alte zone. Mai ales că noi, românii, suntem cei mai mari iubitori de pisici din toată Europa. 

de Andra Costea

la 01.08.2024 , 18:00

Este ora mesei pentru pisicile de pe Aleea Câmpul cu Flori din sectorul 6. Numai aici, peste 30 de feline sunt hrănite de locatarii blocurilor din zonă. De câteva zile, pisicile au şi propriile căsuţe speciale, unde se pot adăposti. 

"Căsuţele le oferă foarte multe aici o să aibă şi ele un culcuş, un adăpost. Eu iubesc foarte mult animalele le hrănesc în general în fiecare zi pliculeţe, bobiţe", spune un locuitor.

Mai multe căsuţe vor apărea în Sectorul 6

Vezi și

În total, 10 astfel de căsuţe au fost montate în sectorul 6 al Capitalei, la care se vor adăuga alte 30. O asociaţie care se ocupă de sterilizarea pisicilor de pe străzi a iniţiat proiectul. 

Pe acelaşi subiect

Căsuţele sunt confecţionate din lemn tratat şi ofertă atât confort termic cât şi o igienizare uşoară, iar producătorii susţin că au o rezistenţă de peste 50 de ani. Astfel, pisicile vor avea un cămin curat şi sigur. "Aceste căsuţe pot găzdui un număr de aproximativ 10 pisici. Ele în jurul blocurilor ţin sub control populaţia de rozătoare. Este un lucru foarte important deoarece rozătoarele transmit foarte multe boli", spune Geanina Petrea, preşedintele asociaţiei nonprofit TNR.

Banii au fost obţinuţi din bugetul local, iar investiţia se ridică la 200.000 de lei. 

Locaţiile căsuţelor amplasate:

  • Aleea Câmpul cu Flori
  • Calea Crângaşi
  • Str. Săduleşti
  • Aleea Sănduleşti
  • Splaiul Independenţei
  • Bd. Iuliu Maniu
  • Str. Cernişoara
Andra Costea Like

Mi-am început călătoria ca jurist crezând că asta este singura metodă de a lucra cu adevărul. Curiozitatea şi ambiția însă m-au împins să explorez întotdeauna profunzimea fiecărei povești iar asta m-a făcut să realizez predilecţia mea către jurnalism.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » Adăposturi din lemn pentru pisicuţe, amplasate pe străzi din Sectorul 6. Ce părere au oamenii care locuiesc în zonă