Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cât a plătit pe zi la hotel o familie care a luat și pisica în concediu: "Nicio vacanţă fără"

Bucuria vacanţei nu mai trebuie să fie umbrită de gândul că animalul de companie a rămas acasă. Tot mai multe hoteluri şi pensiuni acceptă pisici, câini sau chiar iepuraşi şi le oferă toate condiţiile. Preţul sejurului creşte puţin, însă merită din plin, spun stăpânii necuvântătoarelor.

de Cristina Niță

la 22.07.2024 , 21:23

De un an de zile, Kitty este nelipsită din vacanţele familiei. Pentru 20 de lei în plus pentru o noapte de cazare, Kitty se bucură în vacanţe de acelaşi confort ca şi stăpânii săi.

"Nicio vacanţă fără Kitty", spune stăpâna lui Kitty.

"Sună special să întrebe acest lucru, dacă primim animale de companie, şi vin tocmai pentru acest fapt", spune Madalina Adochiței - recepționer hotel Eforie Nord.

Vezi și

Nisa are 2 ani, este adoptată, iar de când o are, stăpana ei nu mai pleacă în nicio vacanţă fără ea. Aşa se face că primul criteriu de căutare al cazării, este ca unitatea sa accepte animale de companie, indiferent de destinaţia aleasă. Dacă pisicile pot fi lăsate în cameră, câinii sunt mai aventuroşi şi dornici de explorare. Ilinca este în prima ei vacanţă.

Pe acelaşi subiect

"Nici nu mă aşteaptam să reacţioneze aşa bine şi să înoate aşa frumos. Ceva nou. Nu am avut probleme cu ea", spune proprietara.

"Aţi plătit în plus pentru ea?", a întrebat reporterul.

"Da. 100 de lei", spune proprietara.

Sunt şi hoteluri care nu acceptă animale de companie

Sunt şi unităţi de cazare care primesc animalele de companie fără ca proprietarul să plătească în plus.

"Cel mai frecvent primim căţei şi pisici, dar avem şi iepuraşi, porcuşori de Guineea. Noi acceptăm animale de talie mică sau medie şi nu percepem tarif suplimentar pentru aceştia", spune Iulian Tenie - manager hotel mamaia

În continuare, sunt şi hoteluri care nu acceptă animale de companie. Motivul: disconfortul celorlalţi clienţi.

"Hotelul nu acceptă animale de companie. Nu că nu ne-ar fi plăcut să avem animăluţe pe lângă noi, ci pentru că este posibil ca anumite categorii de clienţi să nu suporte din motive medicale şi atunci am evitat acest aspect", spune Iolanda Nanu - manager hotel Mamaia.

Peste 200 de unităţi de cazare de pe litoralul românesc acceptă, în acest moment, animale de companie. Conform legii, proprietarii pot merge cu prietenul necuvântător inclusiv la plajă, dacă animalul nu este agresiv.

Cristina Niță Like

Ce iubesc la profesia asta? E simplu. Faptul că nicio zi nu seamănă cu cealaltă.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Cât a plătit pe zi la hotel o familie care a luat și pisica în concediu: "Nicio vacanţă fără"