Antena Meniu Search
x

Adio ȚIGĂRI! Parlamentul European impune noi reguli în industria tutunului

Parlamentul European vrea să scadă consumul de tutun așa că a adoptat o directiva ce prevede, printre altele, catalogarea tigarilor electronice ca produse medicale, dacă încurajează abandonarea fumatului. De asemenea urmează să dispară câteva tipuri de țigări.

Deputații europeni mai vor ca țigările electronice să fie catalogate fie ca produse medicinale, fie ca produse din tutun, dar în acest caz concentrația lor de nicotină nu trebuie să depășească 20 mg/ml.

Nici aspectul pachetelor de țigări nu scapă. Deputații europeni cer ca 65% din suprafața acestora să fie acoperită de imagini avertizante, pentru ca acest tip de produse să fie cât mai neatractive pentru tineri.

De asemenea dispar pachetele mici, care conțin mai puțin de 20 de țigări, care sunt mai ieftine și de aceea mai accesibile copiilor.

O altă modificare vizează țigările cu arome. Astfel, se interzic aromele în țigări și în tutun, care ar putea face produsele mai atractive, prin crearea unei "arome caracteristice", iar mentolul va fi interzis din 2020.

Textul va fi adoptat de Consiliul de Miniștri în 14 martie, iar statele membre vor fi obligate să aplice prevederile privind produsele de tutun în termen de doi ani de la data intrării în vigoare a directivei actualizate.

sursă: stirile.rol.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Adio ȚIGĂRI! Parlamentul European impune noi reguli în industria tutunului