Antena Meniu Search
x

Mobilizare pe aeroportul Henri Coandă. 25 de artişti din Mioveni au revenit după un turneu în China

S-au luat măsuri speciale pe aeroportul Internaţional Henry Coandă, principala poartă de intrare în ţară, unde în această dimineaţă au ajuns din China 25 de artişti români.

De Redactia Observator la 28.01.2020, 16:38
Vezi și

S-au luat măsuri speciale pe aeroportul Internaţional Henry Coandă, principala poartă de intrare în ţară, unde în această dimineaţă au ajuns din China 25 de artişti români.

Deşi tinerii care sunt membrii ansamblului folcloric din Mioveni au anunţat că nu au niciun semn de boală, ministerul Sănătăţii a luat măsuri de carantină. Oamenii au fost debarcaţi pe un circuit separat şi au fost atent verificaţi de medici.

Era ora 11 şi 16 de minute, când aeronava a aterizat pe Aeroportul Otopeni. Cei 25 de artişti, membrii ansamblului folcloric din Mioveni s-au întors din Beijing, oraş aflat în carantină. Au fost de altfel şi ultimii care au coborât din avion pentru a putea fi consultaţi de medici.

Amalia Şerban, director general Asistenţă Medicală şi Sănătate Publică: Nu există niciun simptom la nicio persoană. Inclusiv la Beijin, au avut control în fiecare zi, în hotel, deci nu prezintă niciun risc în acest moment.

Peste 150 de pasageri se aflau la bordul aeronavei. Oamenii spun că nu au fost informaţi că printre ei sunt şi persoane care se întorc din China, ţară grav afectată de virusul nou.

Primăria Mioveni le-a pus la dispoziţie artiştilor un autocar cu care au plecat spre case. Tinerii spun că sunt complet sănătoşi şi că au fost trataţi exemplar.

Comisia din Cadrul Ministerului Sănătăţii a decis ca cele 25 de persoane să stea în carantină la domiciliu timp de două săptămâni.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Mobilizare pe aeroportul Henri Coandă. 25 de artişti din Mioveni au revenit după un turneu în China