Antena Meniu Search
x

Video Afacere de familie cu migranţi la Timişoara: "Au fost foarte curajoşi să se ocupe de aşa ceva"

Ruta românească a migranţilor devine tot mai aglomerată. Poliţiştii au prins două călăuze din Timişoara, soţ şi soţie, care îşi făcuseră o afacere "de familie" din traversarea migranţilor către Vestul Europei. Indieni, afganistani sau pakistanezi. Oameni disperaţi, înghesuiţi ca sardinele în maşină şi cazaţi într-un garaj în curtea casei celor doi. Şi dispuşi să plătească 2.500 de euro pentru drumul spre libertate.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 14.11.2021, 19:49

Vezi și

Speriaţi, flămânzi, disperaţi să ia calea libertăţii. Sunt imagini filmate la câteva minute după ce poliţiştii de frontieră i-au găsit înghesuiţi într-o maşină. Opt bărbaţi din India care au plătit 2500 de euro ca să treacă graniţa spre Vest. Călăuze le erau doi români, soţ şi soţie. 

Migranţii veneau din Serbia şi se urcaseră în maşina celor doi în comuna Banloc de lângă Timişoara. Soţia era cea care transporta migranţii, iar soţul se asigura, dintr-o altă maşină, că nu este poliţie pe traseu ori vreun obstacol care să le dea planurile peste cap. Doar că de data asta, oamenii legii îi filau. Aşa că i-au oprit în trafic şi i-au încătuşat.

Petre Nicola, Poliţia de Frontieră Timişoara: Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și de trafic de migranţi, pentru cei doi cetățeni români.

2.500 de euro pentru gustul libertăţii

Pe acelaşi subiect

Acasă la călăuze, poliţiştii au descoperit alţi migranţi ascunşi.

Iulia Pop, reporter Observator: În garajul din curtea acestei case, poliţiştii de frontieră au găsit alte 16 persoane. Tot migranţi. Din India, Afganistan şi Pakistan. Cu toţii îşi aşteptau rândul să fie transferaţi la Timişoara. 

Fără acte, ţinuţi ascunşi în garajul gospodăriei, printre cauciucuri şi saci de haine. O locuinţă improvizată, un popas în drumul spre graniţă. Pe lângă trafic de migranţi, cele două călăuze îşi rotunjeau veniturile şi cu trafic de ţigări. La control, autorităţile au găsit şi aproape 300 de pachete de ţigări şi 10 kg de tutun. 

În spatele porţilor, vecinii n-au bănuit nicio secundă că acolo era o întreagă reţea de trafic de cetăţeni străini. 

Vecină: "Vindeau ţigări. N-am ştiut că aduc migranţi".

"Au fost foarte curajoşi să se ocupe de aşa ceva". "Am auzit că au dus migranţi din ăia", spun localnicii

Cei doi au fost arestaţi pentru 30 de zile, iar migranţii au fost duşi la doctor pentru un control epidemiologic. Tot în Timişoara, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, poliţiştii au găsit o familie de irakieni - doi adulţi şi un copil de 2 ani. Într-o maşină condusă de un român, migranţii au arătat acte false la vamă. Cum pozele din acte nu semănau deloc cu cei doi adulţi, autorităţile au percheziţionat maşina. La picioarele bărbatului, era ascuns şi cel de-al doilea copil al familiei - un băiat de 13 ani. Cu toţii au fost duşi la poliţie. 

Săptămâna trecută, doi migranţi au murit şi alţi zece au fost răniţi după ce maşina în care erau s-a răsturnat. Erau înghesuiţi 12 oameni într o maşină de cinci locuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Afacere de familie cu migranţi la Timişoara: "Au fost foarte curajoşi să se ocupe de aşa ceva"