Antena Meniu Search
x

Video Afinele sunt vedetele verii. Sunt cele mai căutate fructe ale sezonului

Afinele sunt vedetele verii în materie de fructe. Târgmureşenii culeg zi de zi kilograme întregi de afine, care ajung apoi pe tarabe, în pieţe. Iar cumpărători există. Fie că le iau pentru dulceaţă, compot sau afinată, fie că vor pur şi simplu să le consume proaspete, nimeni nu pleacă din piaţă fără o mână de afine.

de Redactia Observator

la 02.08.2022, 10:20

Vezi și

În localitatea Gălăoaia, pe vârful muntelui, se afla o pășune de 360 de hectare dedicată afinelor. Există o tradiție pentru localnici, care urca în vârful muntelui de la mijlocul lunii iulie până la începutul lunii septembrie şi rămân acolo ca să strângă afine.

Culegătorii de afine reușesc să strângă în câteva ore în jur de 30 de kilograme de fructe. Asta înseamnă un profit de peste 300 de lei pe zi. Chiar şi aşa, oamenii spun că recolta din acest an este foarte slabă. În pieţe, oamenii sunt încântaţi de marfă şi aşteaptă de fiecare dată cu nerăbdare sezonul afinelor.

Citește și: Compot de piersici pentru iarnă

Gospodinele deja se pregătesc să le conserve pentru iarnă și fac tot felul de bunătăţi din afine, dar şi celebra afinată. Afinele de pădure au un gust mai aparte față de cele de cultură și sunt căutate atât pe piaţa internă, cât şi pe cea externă. Preţul este şi el piperat, dar gustul special îi face pe cumpărători să nu se mai uite la bani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Afinele sunt vedetele verii. Sunt cele mai căutate fructe ale sezonului