Antena Meniu Search
x

Video Aglomeraţie de nedescris pe Valea Prahovei sau Transalpina: un drum de 30 de minute, făcut în două-trei ore

A fost furnicar astăzi pe drumurile de munte. Zeci de mii de turişti plecaţi la distracţie în cele 3 zile libere au avut de aşteptat ore bune pentru a se întoarce acasă. Drumul Naţional 1 a fost aproape blocat în dreptul staţinilor de pe Valea Prahovei iar pe Transalpina un şir lung de autoturisme putea fi văzut în zare. Oamenii nu au mai ţinut cont de nimic, au parcat pe marginea drumului şi au plecat pe munte să admire peisajul.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 15.08.2022, 20:18

Vezi și

Pe Transalpina, a fost un du-te, vino continuu de Sfânta Maria. Turiştii au profitat de ziua liberă şi au plecat la plimbare pe munte. Pe cel mai înalt drum turistic din România, maşinile au roit în acest weekend prelungit. Mii de turişti au urcat spre cota 2.145 pentru aerul curat şi peisajele superbe pe care le găsesc aici. Pentru o poză reuşită de la înălţime, mulţi au oprit la întâmplare pe marginea drumului îngust. Alţii au transformat pajiştile în salon auto.

Drumul Predeal - Comarnic, un traseu de 38 de kilometri, parcurs de obicei în jumătate de ceas, a durat azi două-trei ore

Drumul spre mănăstirea Tismana a fost şi mai aglomerat. Unii au mers să se roage, alţii la bâlciul organiyat în zonă. Pentru toţi, poliţiştii au fost nevoiţi să oprească traficul şi nu i au mai lăsat să urce cu maşinile. Şi pe Valea Prahovei s-a format tradiţionalul ambuteiaj de la finalul unui weekend prelungit. Este ora 12 și 25 de minute și întreaga Vale a Prahovei este aglomerată, pe DN1, cel puțin de la Predeal, din județul Brașov, până dincolo de Comarnic, în județul Prahova. Aici, în centrul stațiunii Bușteni, viteza medie de deplasare nu trece de șapte kilometri pe oră. Drumul Predeal - Comarnic, un traseu de 38 de kilometri, parcurs de obicei în jumătate de ceas, a durat azi două-trei ore.

"Pentru evitarea aglomerației de pe DN1, la Dârste, în Brașov și în orașul Râșnov, la intersecția DN73 cu DN73A, au fost instituite dispozitive de dirijare și informare a conducătorilor auto, cu privire la valorile ridicate de pe acest sector de drum", a declarat Georgian Savel, inspector principal în cadrul Serviciului de Poliție Rutieră Brașov. Specialiştii recomandă ruta ocolitoare DN1A, din Brașov, prin Săcele, Cheia și Vălenii de Munte. E cu aproximativ 12 kilometri mai lungă decât Valea Prahovei, dar scutește șoferii de calvarul orelor petrecute pe loc în maşină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Aglomeraţie de nedescris pe Valea Prahovei sau Transalpina: un drum de 30 de minute, făcut în două-trei ore