Antena Meniu Search
x

Al patrulea caz de coronavirus confirmat în România. Un bărbat din Timişoara, testat pozitiv

În această după amiază, a fost confirmat al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus în România. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timișoara.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 03.03.2020, 14:08

Al patrulea caz de coronavirus confirmat în România. Un bărbat din Timişoara, testat pozitiv - Observator.tv
  • Bărbatul infectat cu coronavirus este asimptomatic.
  • El a intrat în contact cu femeia depistată pozitiv în 28 februarie.

În această după amiază, a fost confirmat al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus în România. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timișoara.

Bărbatul infectat cu coronavirus a fost contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 și care s-a întors din Italia.

Mai exact, timişoreanul de 47 de ani a călătorit cu femeia de 38 de ani în același avion, în partea dreaptă a acesteia, în data de 20 februarie 2020, cu o cursă care se întorcea din Italia.

Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative.  

Bărbatul infectat cu coronavirus este asimptomatic

Rezultatul probei recoltată în ziua de ieri (în cea de-a 12–a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieșit pozitiv la infecția cu coronavirus COVID 19.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, bărbatul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

În curtea în care locuiește bărbatul mai trăiesc alte 2 familii față de care se vor lua măsurile de autoizolare, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Până în prezent în România au mai fost întregistrate cazul unui bărbat din Gorj, care era doar purtător şi care a fost declarat vindecat, cel al femeii din Timişoara care s-a aflat în contact cu bărbatul depistat marţi pozitiv şi cel al unui bărbat din Maramureş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Al patrulea caz de coronavirus confirmat în România. Un bărbat din Timişoara, testat pozitiv