Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Alertă cu Dunărea: viitura loveşte România mai târziu, dar cu debit triplu

Alertă dublă în România! Dunărea va atinge un debit aproape triplu decât în mod normal în această perioadă. Punctul critic va fi pe 1 octombrie, a anunţat ministrul Mediului. Tot zilele următoare, în ţara noastră va ajunge şi furtuna Ashley, care traversează Europa de la vest la est. Va aduce un val de aer polar şi vijelii puternice, ceea ce creşte implicit riscul de inundaţii.  

de Iulia Pop

la 25.09.2024 , 17:51

Datorită atenuării data de intrare în ţară a viiturii s-a decalat pe 1 octombrie şi va avea valoarea de 8.000 de mc pe secundă. Debitul Dunării la intrarea în România este astăzi de 6.000 de mc pe secundă, dublu faţă de media anuală a lunii septembrie, de 3.800 mc pe secundă. 

Viitura loveşte mai târziu 

A fost reglat în zonele natural inundabile în amonte de Bogojevo, în Serbia şi a mai scăzut şi debitul, dar având în vedere ploile prognozate de ANM, aceste estimări vor fi actualizate. Între timp, mii de saci, materiale şi utilaje au fost aduse de sectorul românesc al Dunării, au fost inspectaţi la paşi şi cei 1.100 de kilometri de diguri în administrarea Apelor Române, precum şi punctele vulnerabile şi în funcţie de cum va evalua situaţia, autorităţile sunt pregătite să intervină. 

Vezi și

"În ceea ce priveşte Dunărea, debitul maxim la intrarea în ţară nu va depăşi la Baziaş 8000 de metri cubi pe secundă. Estimăm astăzi că acest lucru se va întâmpla cu o zi întârziere faţă de ceea ce anticipasem iniţial, respectiv în data de 30 septembrie sau în data de 1 octombrie. putem înregistra viituri importante mai ales în bazinul hidrografic Jiu, în bazinul hidrografic Olt şi în bazinul hidrografic Argeş Vedea care vor aduce un aport suplimentar Dunării, unde, cel mai probabil, vom avea avertizări de cod portocaliu sau chiar de cod roşu, în funcţie de intensitatea precipitaţiilor", a declarat ministrul Mediului Mircea Fechet.

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Întrebarea zilei
Cheltuiţi mai mult din bugetul familiei pentru produsele pentru copii decât pentru alte articole esenţiale?
Observator » Evenimente » Alertă cu Dunărea: viitura loveşte România mai târziu, dar cu debit triplu