Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Alertă de "obiect suspect" în apropiere de Plaja Vadu. O mină anti-desantare, de tipul YaRM, a ajuns pe țărm

Un obiect suspect, cel mai probabil o mină anti-desantare de tipul YaRM, a fost localizat în zona Grindului Chituc, la câțiva kilometri distanță de Plaja Vadu. Forțele Navale Române au trimis o echipă de scafandri în inspecție.

de Redactia Observator

la 13.08.2024 , 11:09

mină anti-desantare, de tipul YaRM, eșuată aproape de mal
Alertă de "obiect suspect" în apropiere de Plaja Vadu. O mină anti-desantare, de tipul YaRM, eșuată aproape de mal - amator

Marți, 13 august, Forțele Navale Române au activat o echipă de scafandri EOD de la Centrul 39 Scafandri pentru a interveni în zona Grindului Chituc, în urma primirii, în jurul orei 9.30, a unei sesizări din partea Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța, cu privire la un obiect suspect eșuat pe țărm în această zonă.

Din examinarea fotografiilor realizate la fața locului obiectul este, cel mai probabil, o mină anti-desantare, de tipul YaRM, au transmis Forțele Navale Române.

Zona este monitorizată și securizată, la acest moment, de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, în vederea limitării oricărui pericol. Scafandri militari EOD din cadrul Fortelor Navale vor interveni, în cel mai scurt timp, în conformitate cu procedurile specifice, pentru clasificarea și neutralizarea minei, au precizat autoritățile.

Articolul continuă după reclamă
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Alertă de "obiect suspect" în apropiere de Plaja Vadu. O mină anti-desantare, de tipul YaRM, a ajuns pe țărm