Antena Meniu Search
x

Alertă în Cernavodă. Un incendiu minor a izbucnit la Unitatea 2 a Centralei Nucleare. Se lucrează pentru răcire

Un incendiu minor a izbucnit marţi la Centrala Nuclear-Electrică (CNE) Cernavodă, situaţia fiind sub control, fără a fi necesară alertarea populaţiei prin RoAlert.

de Redactia Observator

la 11.06.2024 , 13:29

Alarma a fost dată în jurul orei 11.00, după ce la Unitatea 2 a Centralei Nucleare a fost zărit fum la sala turbinelor, care este separată de reactor. Potrivit unor surse, ar fi vorba despre un început de incendiu localizat la o pompă supraîncălzită. Astfel, conform procedurilor, personalul ar fi fost evacuat. 

"CNE (n.r. Centrala Nuclear Electrică) Cernavodă şi-a aplicat propriile proceduri de răspuns la orice situaţie de urgenţă, inclusiv alarme de incendiu. Au evacuat personalul aflat în zona de unde s-a alarmat incendiul. Nu au descoperit decât fum. Tot ceea ce înseamnă producţia de energie, adică reactorul numărul 2, este în funcţie fără nicio problemă. E o chestiune tehnică care a fost izolată astfel încât să nu se ajungă la probleme", a declarat pentru Observator Petre Min, CNCAN.

Nu s-a impus transmiterea unui mesaj RoAlert

Vezi și

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a precizat că nu este niciun pericol, astfel, nu a fost impusă măsura alertării populației prin RoAlert. 

”Este vorba de un incendiu minor, fără flacără, la Unitatea 2 de la Centrala Nuclear-Electrică. Incendiul, din primele informaţii, este la o pompă. Situaţia este sub control. Intervenim cu două autospeciale de stingere şi o autoscară”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

Ana Maria Stoica a menţionat că nu se impune transmiterea unui mesaj Ro-Alert pentru că nu este pusă în pericol populaţia.

Reprezentanţii ISU "Dobrogea" au precizat că incendiul izbucnit marţi la Centrala Nuclear-Electrică de la Cernavodă a fost localizat şi se lucrează pentru răcire, fără a fi evacuate persoane. "Din fericire, nimeni nu a fost rănit şi nici evacuat, întrucât este vorba despre zona operaţională. Situaţia este sub control, incendiul a fost localizat şi se lucrează pentru răcire", a transmis ISU.

Intervin 23 de pompieri, cu trei maşini de stingere, o autoscară şi un echipaj de prim ajutor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Evenimente » Alertă în Cernavodă. Un incendiu minor a izbucnit la Unitatea 2 a Centralei Nucleare. Se lucrează pentru răcire