Antena Meniu Search
x

Video Alertă în Delta Dunării. Posibil caz de trafic de carne de cal, în apropierea Sărbătorilor

Este alertă în Delta Dunării, după ce o organizație pentru protecția animalelor a reclamat un posibil caz de trafic de carne de cal. Ar fi o practică despre care s-a mai vorbit şi-n trecut şi care a fost reluată, acuză activiştii, în apropierea Sărbătorilor, după închiderea sezonului turistic. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 12.12.2022, 17:56

Vezi și

Scandalul a pornit în urma unor filmări apărute pe internet. În imagini, mai mulți cai sunt transportați în diferite barje. Într-una dintre înregistrări, doi bărbați discută despre caii îmbarcați - 25 la număr. Când constată că sunt înregistrați, încep să îl înjure pe activistul de mediu și îi cer să oprească filmarea.

Membrii organizației spun că acesta ar fi doar unul dintre numeroasele transporturi de cai care au loc în sudul Deltei. Activiștii au depus sezisări la parchet, la poliția Tulcea, dar și autoritățile sanitar-veterinare din județ. În urma acestora, câteva dintre transporturi au fost oprite, iar oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz.

Nu ar fi prima situație în care caii din Deltă ar ajunge în abatoare. În urmă cu mai bine de 10 ani, mai mulți cai sălbatici din Deltă au fost capturați și expediați în Italia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Alertă în Delta Dunării. Posibil caz de trafic de carne de cal, în apropierea Sărbătorilor