Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Alertă în Suceava, după ce cinci copii au făcut meningită şi au fost internaţi la spital. Într-o lună au fost înregistrate 25 de cazuri

Este alertă medicală în Suceava! Cinci copii cu meningită sunt internaţi în acest moment pe secţia de Infecţioase a Spitalului de Urgenţă "Sfântul Ioan" din oraş. Iar luna trecută au fost 25 de cazuri de meningită confirmate, în special la copii, atât de natură virală, cât şi bacteriană. 

de Angela Bertea

la 18.07.2024 , 13:51

Boala implică o infecţie a membranelor care înconjoară măduva spinării şi creierul. Netratată la timp, poate avea o evoluţie imprevizibilă iar, în cazurile grave, poate provoca septicemie sau chiar deces. 

 În vederea eliminării unui singur factor de risc, specialiştii din cadrul direcţiei de Sănătate Publică Suceava, efectuează controale în această perioadă la piscinele şi bazinele de înot din judeţ. Aceştia ridică probe de apă pe care ulteriorle analizează pentru a putea monitoriza calitatea apei. Specialiştii au şi câteva recomandări pentru populaţie pentru a evita îmbolnăvirile, şi anume: este foarte importantă spălarea frecventă a mâinilor, înainte de masă sau după anumite activităţi pe care le desfăşurăm.

Sfaturile specialiştilor împotriva meningitei

Vezi și

Este important să consumăm apă numai din surse sigure. În cazul în care mergem la piscinele publice, foarte important este şi duşul, atât înainte de a intra în piscină, cât şi la plecare. Totodată este imporant să avem montate la geamuri plase împotriva insectelor, să păstrăm alimentele în vase curate, acoperite, pentru a putea fi protejate de insecte şi să evităm să mergem să înotăm să ne scăldăm în locuri neautorizate şi necontrolate. La orice simptom de îmbolnăvire specific meningitei să ne adresăm medicului de urgenţă. Cazurile înregistrate la Suceava sunt cazuti sporadice şi nu pot fi corelate între ele.

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Alertă în Suceava, după ce cinci copii au făcut meningită şi au fost internaţi la spital. Într-o lună au fost înregistrate 25 de cazuri