Antena Meniu Search
x

Alertă într-o şcoală din Râmnicu Vâlcea. Un elev de 17 ani a venit la cursuri cu un pistol

Jandarmii din Râmnicu Vâlcea au intervenit la Colegiul Tehnic Forestier după ce conducerea şcolii a semnalat că unul dintre elevi are un pistol asupra lui.

de Redactia Observator

la 15.02.2022, 13:15

Vezi și

Luni, jandarmii vâlceni au fost sesizați de către conducerea Colegiului Tehnic Forestier din Râmnicu Vâlcea că unul dintre elevii clasei a 11-a s-a prezentat la cursuri având asupra sa un pistol. Jandarmii care se aflau în apropierea unității de învățământ au intervenit imediat și au descoperit asupra tânărului de 17 ani un pistol de tip airsoft.

Întrebat cum a intrat în posesia lui, elevul le-a răspuns jandarmilor că a cumpărat pistolul de pe un site cu anunțuri, de la un necunoscut.

"Minorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2500 lei iar arma a fost ridicată in vederea confiscării", a anunţat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vâlcea, pe Facebook.

Avertismentul jandarmilor cu privire la armele airsoft

Pe acelaşi subiect

Jandarmii atrag atenţia că posesorii armelor tip airsoft sau cu aer comprimat au nevoie de avize speciale şi că legea interzice folosirea ambelor categorii in public și transportarea lor încărcate sau la vedere.

"În România, armele de tip airsoft sau cu aer comprimat pot fi achiziționate doar de către cei care au peste 18 ani.

Armele de airsoft sunt replici fidele ale armelor de foc letale. Designul, greutatea și blowbackul (reculul) contribuie la realismul lor. Din cauza acestor asemănări, acestea pot fi ușor confundate cu armele de foc.

Deși mulți le văd ca pe niște jucării, armele de airsoft pot fi un pericol", spun jandarmii vâlceni.

În decembrie 2021, un elev al unui liceu din municipiul Râmnicu Vâlcea a fost bătut pe stradă, în faţa unităţii de învăţământ, de către un alt adolescent, de 16 ani. Jandarmii care au intervenit pentru aplanarea conflictului au găsit asupra agresorului un cuţit şi un pistol de tip airsoft..

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Alertă într-o şcoală din Râmnicu Vâlcea. Un elev de 17 ani a venit la cursuri cu un pistol