Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Alertă MAE pentru românii din Franţa. Cod portocaliu de fenomene extreme în sudul ţării

Alertă MAE pentru românii care sunt sau merg în Franţa, unde a fost emis cod portocaliu de fenomene extreme, iar avetizarea rămâne în vigoare pentru următoarele zile.

de Redactia Observator

la 08.10.2018 , 17:39

Alertă MAE pentru românii din Franţa Alertă MAE pentru românii din Franţa, unde a intrat în vigoare un cod portocaliu de inundaţii şi ploi abundente - Ri xi/ ImagineChina / via Hepta

Alertă MAE pentru românii care sunt sau merg în Franţa, unde a fost emis cod portocaliu de fenomene extreme, iar avetizarea rămâne în vigoare pentru următoarele zile.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Franţa că Centrul de Meteorologie local a emis cod portocaliu de inundaţii şi ploi abundente pentru departamentele din sudul ţării. Avertizarea este valabilă în zonele Bouches-du-Rhône, Var, Alpes-Maritimes, Vaucluse, Gard, Pyrenees Orientales.

Potrivit MAE, Centrul de Meteorologie din Franţa, în perioada 8 - 11 octombrie 2018, a instituit cod portocaliu de inundaţii şi ploi abundente pentru departamentele Bouches-du-Rhône, Var, Alpes-Maritimes, Vaucluse, Gard şi Pyrenees Orientales. Avertizarea este valabilă până joi, potrivit News.ro.

Articolul continuă după reclamă

Cetăţenilor români, aflaţi în vacanţă sau stabiliţi în sudul Franţei, li se recomandă să evite zonele pentru care sunt activate codurile de alertă.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966; +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Franceză: +33680713729 şi cel al Consulatului General al României la Marsilia: +33610027164.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Evenimente » Alertă MAE pentru românii din Franţa. Cod portocaliu de fenomene extreme în sudul ţării