Antena Meniu Search
x

Alessandra Stoicescu, în dialog cu medicul personal al premierului israelian Benjamin Netanyahu

Israelul lucrează contracronometru la vaccinul împotriva coronavirus și luptă să fie prima ţară care va reuşi să vindece boală. Asta în timp ce a luat o decizie extrem de dură şi fără precedent: 14 zile de carantină pentru oricine intră în ţară.

de Redactia Observator

la 11.03.2020, 00:37

Vezi și

Israelul lucrează contracronometru la vaccinul împotriva coronavirus și luptă să fie prima ţară care va reuşi să vindece boala. Asta în timp ce a luat o decizie extrem de dură şi fără precedent: 14 zile de carantină pentru oricine intră în ţară. Alessandra Stoicescu a vorbit în exclusivitate pentru Observator cu medicul personal al premierului israelian Benjamin Netanyahu. Herman Bercovitz ne-a transmis și mesajul premierului Netanyahu pentru români.

Alessandra Stoicescu: Care este acum situația în Israel, ce v-a determinat să luați această măsură foarte drastică?

Herman Bercovitz: Au fost multe discuții, foarte mulți miniștri s-au împotrivit la aceste decizii care sunt foarte grele și premierul a decis ca toți israelienii care intră in Israel vor fi în carantină două săptămâni, iar străinii care intră în Israel vor fi în carantină tot două săptămâni dar vor fi chestionați dacă au unde să stea două săptămani și dacă nu au vor fi repatriați. Este o decizie foarte grea. După multe discutii, Ministerul Sănătății a propus ca decizia să se ia retroactiv, cu două săptămâni. Astăzi în Israel avem între 80 și 100 de mii de oameni care stau în carantină. 

Alessandra Stoicescu: Este panică în Israel?

Herman Bercovitz: Aeroportul este închis, turismul este la zero, nu este panică, multe lume se plimbă, e în restaurante.

Alessandra Stoicescu: Cât de aproape este Israelul de un vaccin?

Herman Bercovitz: La noi se lucrează pentru obținerea acestui vaccin, să sperăm că vom avea și vom fi primii care să ajutăm foarte multă lume. [...] A luat foarte în serios această calamitate (n.r. premierul israelian Benjamin Netanyahu). De la început a făcut multe ședințe și a dat multe ordine pentru a nu se împrăștia această boală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Alessandra Stoicescu, în dialog cu medicul personal al premierului israelian Benjamin Netanyahu