Antena Meniu Search
x

Video Alexandru Piţurcă, de la cluburi de lux în spatele gratiilor în doar câteva ore. Reacţia Cristinei Ich după ce fostul soţ a fost reţinut de DNA

Corupţie din tată în fiu. Victor Piţurcă a făcut azi cărare la DNA şi a fost în cele din urmă eliberat sub control judiciar, în vreme ce fiul său, Alexandru, este reţinut. În acelaşi dosar al măştilor din pandemie, este cercetat şi directorul ROMARM Gabriel Ţuţu pentru trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Prejudiciul adus statului român în afacerea ROMARM este de peste 8 milioane de lei.

de Redactia Observator

la 31.01.2023, 20:34

Vezi și

A fost un adevărat du-te-vino la DNA pentru familia Piţurcă. După ce au eliberat tatăl, procurorii DNA au reţinut fiul. De dimineaţă, Victor Piţurcă ajunge cu duba de la arest la parchetul anticorupţie. După o noapte după gratii, fostul selecţioner este adus în cătuşe la DNA. Stă două ore în faţa procurorilor, apoi se întoarce la arest. Doar ca să îşi ia lucrurile pentru că deja fusese pus sub control judiciar, cea mai blândă măsură preventivă. Asta înseamnă că trebuie să meargă periodic la poliţie să dea cu subsemnatul şi să nu părăsească ţara. În faţa presei, se dezice de afacerile tulburi din timpul pandemiei.

Prejudiciu de peste 8 milioane de lei

"O să aflaţi în curând despre ce e vorba. Eu nu am nicio treabă cu aceasta afacere", a declarat Victor Piţurcă. "Procurorii DNA vorbesc despre o strânsă colaborare între Victor Piţurcă şi şeful ROMARM. Nu discut aspectele astea", a declarat avocatul lui Victor Piţurcă. În faţa procurorilor anticorupţie, au ajuns azi şi directorul ROMARM, Gabriel Ţuţu, dar şi fiul lui Piţurcă. Şi, din nou pasă la Piţurcă senior. După două ore, fostul selecţioner pleacă de la DNA. Fiul său, Alexandru Piţurcă, însă rămâne.

În aprilie 2020, Ministerul Apărării încheia un contract cu o firmă pentru un contract de peste 13 milioane de lei pentru echipamente de protecţie. După livrarea produselor din China, firma câştigătoare i-ar fi cedat societăţii fiului lui Piţurcă 98 la sută din valoarea contractului. Câteva luni mai târziu, medicii de la spitalul militar ROL 2 au reclamat că măştile nu sunt conforme. "Domnul Piţurcă nu a făcut niciun act de comerţ, nicio afacere, nu a vândut aceste măşti", a declarat Iancu Toader, avocatul lui Victor Piţurcă.

Piţurcă şi fiul său sunt urmăriţi penal pentru cumpărare de influenţă. Alexandru Piţurcă a ajuns la DNA astăzi după ce în weekend a petrecut la munte. După mai bine de 8 ore de audieri, a ieşit în cătuşe şi a fost dus direct în arest. Vestea că Piţurcă jr. este implicat în afacerea măştilor a ajuns şi la fosta soţie a acestuia. Cristina Ich a postat pe reţelele de socializare un filmuleţ în care Piţurcă Jr. se juca, acasă, cu băieţelul lor. Pilonul principal al afacerii păguboase pentru stat ar fi directorul ROMARM - Gabriel Ţuţu.

Gabriel Ţuţu este fost ofiţer SRI. După mai multe funcţii publice a fost numit în fruntea ROMARM, compania de armament a statului. În pandemie, aşa cum Observator a dezvăluit în exclusivitate, a cumpărat mai multe linii de producţie pentru măşti, din China. Doar că liniile care au costat peste opt milioane de lei nu au funcţionat. "În timp ce noi toţi am stat în case, unii au făcut averi", a declarat Marcel Ciolacu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Alexandru Piţurcă, de la cluburi de lux în spatele gratiilor în doar câteva ore. Reacţia Cristinei Ich după ce fostul soţ a fost reţinut de DNA