Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Alfred Bulai, cercetat de Poliţia Capitalei după acuzaţiile de abuz sexual asupra mai multor studente: "Dezbracă-te să-mi arăţi că ai încredere în tine"

Alfred Bulai este cercetat de Poliţia Capitalei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "folosirea funcției în scop sexual", anunţă DGPMB. Profesorul a intrat în atenţia publică azi dimineaţă, în urma unui articol publicat pe site-ul de investigaţii snoop.ro, prin care mai multe foste studente îl acuză că le-a cerut acestora să se dezbrace în faţa lui, în biroul său. 

de Redactia Observator

la 29.07.2024 , 15:59

Profesorul Alfred Bulai este cercetat de Poliţia Capitalei după acuzaţiile de abuz sexual
Profesorul Alfred Bulai este cercetat de Poliţia Capitalei după acuzaţiile de abuz sexual - Inquam Photos / Malina Norocea

"Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, ce fac referire la faptul că, un cadru didactic al unei Universități din București ar fi avut un comportament nepotrivit față de mai multe studente, Serviciul Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

Polițiștii Capitalei au demarat investigațiile, față de persoana în cauză urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 1 Poliție, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosirea funcției în scop sexual, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1", a transmis DGPMB.

Articolul continuă după reclamă

"Dezbracă-te să-mi arăţi că ai încredere în tine"

Sociologul Alfred Bulai, profesor şi cunoscut analist politic la TV, în vârstă de 61 de ani, le cere studentelor să se dezbrace în faţa lui, în practică, în camera unde este cazat şi unde le cheamă să le ofere feedback academic, a scris luni site-ul de investigaţii snoop.ro, după ce a discutat cu 18 victime şi martori din perioada 1995-2024 despre comportamentul profesorului de-a lungul carierei sale de aproape trei decenii, dintre care mai mult de 20 de ani în SNSPA. "Dezbracă-te să-mi arăți că ai încredere în tine", le-ar fi spus profesorul studentelor abuzate. Contactat de Snoop, Bulai neagă că ar fi cerut vreodată vreunei studente să se dezbrace în cadrul acestor întâlniri individuale.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Reacţia SNSPA

Imediat după apariţia acuzaţiilor în presă, rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, după consultarea cu preşedintele Senatului SNSPA, prof. univ. dr. Iordan Bărbulescu, şi cu decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice, conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu, s-a autosesizat şi a solicitat Comisiei de Etică a SNSPA o analiză urgentă şi detaliată a situaţiei.

„Comisia va strânge toate probele necesare şi va audia toate părţile implicate pentru a stabili faptele şi va aplica sancţiunile corespunzătoare, dacă se impun. De asemenea, rectorul SNSPA a solicitat domnului decan Cristian Pîrvulescu să convoace, în regim de urgenţă, Consiliul Facultăţii de Ştiinţe Politice, pentru a analiza situaţia. Rectorul SNSPA a cerut retragerea profesorului Alfred Bulai din poziţia de director al Departamentului de Sociologie şi suspendarea participării la activităţile didactice, pe perioada derulării analizei Comisiei de Etică a situaţiei sesizate”, anunţă instituţia de învăţământ.

SNSPA precizează că este dedicată creării unui mediu de învăţare sigur şi incluziv pentru toţi studenţii, profesorii şi personalul administrativ. ”Vom analiza cu atenţie acest caz şi vom lua toate măsurile necesare pentru a asigura o rezolvare corectă şi transparentă. Este esenţial ca toţi studenţii să se simtă respectaţi şi protejaţi în timpul studiilor la SNSPA. Considerăm inacceptabile acţiunile care pot încălca demnitatea şi integritatea studenţilor noştri. Vom colabora cu toate părţile implicate pentru a elucida acuzaţiile şi a lua măsurile adecvate, conform regulamentelor interne şi legislaţiei în vigoare”, precizează SNSPA.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Alfred Bulai, cercetat de Poliţia Capitalei după acuzaţiile de abuz sexual asupra mai multor studente: "Dezbracă-te să-mi arăţi că ai încredere în tine"