Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Alimentele din pieţe, bombe biologice pentru organism. Medicii avertizează cu privire la produsele care zac pe tarabe în bătaia soarelui

Alimentele din pieţe se coc sub valul de căldură. Comercianţii sunt mai interesaţi de profit decât de sănătatea clienţilor. Medicii atrag atenţia că la temperaturi caniculare, produsele ajung să fie adevărate bombe biologice pentru organism.

de Redactia Observator

la 30.07.2024 , 08:34

Sudul ţării se topeşte din nou sub avertizările de caniculă. Termometrele au indicat 37 de grade Celsius.

În pieţe, fructele si legumele se coc pe tarabe. Şi produsele lactate se ''fierb'' în bătaia soarelui.

Alimente ţinute în soare, pe caniculă

Vezi și

Temperaturile ridicate ajută la dezvoltarea bacteriilor, iar alimentele pot deveni adevărate bombe biologice pentru organism.

Pe acelaşi subiect

"Spre o intoxicaţie alimentară trebuie să ne ducă cu gândul temepratură, vărsături, dureri abdominale, greaţă, trebuie să fie atenţi copii, persoanele vârstnice, persoanele însărcinate pentru ca acestea au o sensibilitate mai crescută", spune Adelina Brînaru, nutriţionist.

Autorităţile ne asigură că pe perioada caniculei, se fac controale regulate în pieţe. Totuşi, recomandă clienţilor să fie atenti.

"Cel mai important este că noi trebuie să ne asigurăm că alimentele care nu sunt proprii pentru consum cauzate la expunerea la soare vor fi oprite definitiv", spune Ilarian Cosmin - Comsiar sef adjunct ANPC.

Doar luna trecută, în comisarii de la Protecţia Consumatorilor au aplicat amenzi de peste trei milioane de lei şi au oprit de la comercializare aproximativ patru tone de produse lactate. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Alimentele din pieţe, bombe biologice pentru organism. Medicii avertizează cu privire la produsele care zac pe tarabe în bătaia soarelui